Mozaik

Novi izgled legendarne platane

Legendarna platana ispred Toša danas je dobila novi izgled, nakon što su djelatnici "Eko Murvice" obavili manji sanitarni rez uklanjanja suhih i neadekvatnih grana na stablu. Prema riječima Ljiljane Vegrin monumentalna platana je posađena između 1888. i 1891.

Večeras velika "Arbunova" lignjada

Lov liganja je jedna od najprimamljivijih "disciplina" mnogobrojnih sportskih ribolovaca, a tko su najbolji lignjolovci u Crikvenici saznat ćemo u petak 28.10. Upravo tada crikveničko Pomorsko športsko ribolovno društvo "Arbun" organizira prvu veliku lignjadu na kojoj mogu sudjelovati svi...

Preradovićeva ulica danas

U tijeku su radovi na preuređenju Preradovićeve ulice u središtu Crikvenice. Danas smo snimili ove zanimljive fotografije.

Manto predstavljen, ali kome?

Krešimir Krnic predstavio je knjigu "Preko granica" Foto 3: Manto je pisao na urdskom jeziku i primijenjenom arapskom pismu Sinoć je u Gradskoj vijećnici predstavljena knjiga urdskog književnika Saadata...

Alzheimer Café prvi put u Crikvenici

Sudionici predavanja o Alzheimerovoj bolesti U sklopu programa Grad Crikvenica Zdravi Grad održano je jučer u kavani hotela "International" predavanje o Alzheimerovoj bolesti, koje su održali mr. sc. Vjera Matković Ferreri, dr.med. i Vladimir Sabljić, dr. med.

Članovi "Strileža" na izletu po srednjoj Dalmaciji

Prošlog vikenda od 14. do 16.10.2016. crikveničko Planinarsko društvo "Strilež" je za svoje članove organiziralo izlet po srednjoj Dalmaciji. Na putovanje je otišlo stotinjak članova "Strileža" koji su tijekom tri dana uživali otkrivajući Dalmaciju.

Hygia u pjeni

Nepoznat netko je tijekom vikenda ubacio deterdžent u fontanu koja se nalazi na trgu ispred Gradske knjižnice, pa se znamenita Hygia našla obavijena raskošnom pjenom. Djelatnici „Eko Murvice“ su ubrzo intervenirali i uklonili posljedice djelovanja deterdženta...

"Kup prijatelja" ribolovnih društava

Tradicionalno druženje i natjecanje sportskih ribolovnih društava s područja Grada Crikvenice nazvano „Kup prijatelja“, ove je godine održano u organizaciji ŠRD „Tunera“ u subotu 15. listopada u Jadranovu.

Dani kruha u Osnovnoj školi Zvonka Cara

Kao i svake godine Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje prigodno su obilježeni u Osnovnoj školi Zvonka Cara. U ponedjeljak 17. listopada od ranog jutra u matičnoj školi i u PŠ Selce školom su se širili mirisi kruha, peciva i kolača.