Uvjeti korištenja portala

UVJETI KORIŠTENJA PORTALA crikva.hr

Korištenje usluga i sadržaja portala crikva.hr regulirano je ovim Općim uvjetima korištenja. Opći uvjeti se primjenjuju na sve dijelove portala i na njegove podsite-ove. Korisnici portala su dužni redovito čitati uvjete korištenja. Smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s Uvjetima korištenja koji su na snazi, te da su ih razumjeli i prihvatili u cijelosti.

Sadržaj i usluge portala crikva.hr

Portal crikva.hr svojim korisnicima pruža mogućnost korištenja različitih internetskih servisa, izvora sadržaja i usluga.

Promjene usluga i sadržaja

NERIZ pridržava pravo da bez prethodne najave ukida i mijenja sadržaje portala. NERIZ nije odgovoran ni za kakvu štetu nastalu promjenom sadržaja i/ili usluga portala.

Oglašavanje i poruke sponzora

Korisnici primaju na znanje da portal crikva.hr sadržava poruke oglašivača, sponzora i reklamne sadržaje općenito.

Poruke korisnicima

NERIZ može registriranim korisnicima s vremena na vrijeme poslati obavijesti sponzora, poruke administratora i slične poruke namijenjene obavještavanju korisnika i normalnom funkcioniranju portala crikva.hr.

Poruke sponzora, poruke administratora i slične poruke namijenjene obavještavanju korisnika i normalnom funkcioniranju portala crikva.hr, NERIZ može objaviti i na www.crikva.hr

Odricanje od odgovornosti

Portal crikva.hr objavljuje sadržaje u dobroj namjeri, te se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati ili proizaći iz korištenja ili u vezi s korištenjem portala crikva.hr. NERIZ nije odgovoran za radnje korisnika i/ili posjetitelja portala crikva.hr, uporabe i/ili zlouporabe sadržaja i/ili usluga portala crikva.hr, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisnicima, posjetiteljima ili trećim osobama u vezi s uporabom, zlouporabom ili bilo kojim načinom korištenja portala crikva.hr, sadržaja i usluga.

Registrirani korisnici

Registriranim korisnikom portala crikva.hr smatra se osoba koja je prošla postupak registracije.

Registriranjem korisnik dobiva korisničko ime i lozinku, te je isključivo odgovoran za sadržaje objavljene pod svojim korisničkim imenom. NERIZ ne odgovara za moguće zlouporabe korisničkog imena.

NERIZ zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja određenog korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran, bez prethodne najave i/ili objašnjenja, te za to ne snosi nikakvu odgovornost za štetu.

Obveze korisnika

Korisnicima portala crikva.hr nije dozvoljeno:

- objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone i podzakonske akte, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, pornografski, prijeteći, rasistički ili šovinistički, te štetan na bilo koji drugi način;

- objavljivanje, slanje i razmjena podataka za koje posjetitelj ili korisnik zna ili pretpostavlja da su lažni, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima ili posjetiteljima ili trećim osobama;

- lažno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe;

- manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja koji se objavljuje ili šalje putem portala crikva.hr;

- objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom;

- objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane;

- svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog programa softvera i/ili hardvera, kao i telekomunikacijske opreme;

- prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja i korisnika portala.

NERIZ zadržava pravo ukloniti sadržaj koji smatra nepodobnim ili koji ne odgovara ovim uvjetima, kao i automatski ukinuti korisnički račun registriranog korisnika bez prethodne najave u slučaju kršenja ovih uvjeta korištenja.

Autorska prava

Vlastiti sadržaji portala crikva.hr (tekstovi, video i audio materijali, baze podataka, programerski kod) zaštićeni su autorskim pravima. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala crikva.hr smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je pravnom sankcioniranju.

Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela ili sadržaja portala crikva.hr bez dozvole nositelja autorskih prava, bilo da ista pripadaju poduzeću NERIZ ili drugom autoru, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je pravnom sankcioniranju.

Ukoliko korisnik smatra da je na portalu crikva.hr došlo do kršenja autorskih prava, o tome je dužan izvijestiti NERIZ koristeći adresu [email protected]

Zaštita privatnosti i tajnosti podataka

NERIZ poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. NERIZ može prikupljati osobne podatke korisnika samo uz njihovu suglasnost. Navedeni podaci će se koristiti u svrhu obavještavanja korisnika, boljeg uvida u potrebe i zahtjeve korisnika, te u cilju razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja usluga.

Podaci o korisnicima dobiveni u postupku registracije, te ostali podaci o korisniku nisu dostupni trećim osobama, niti će se učiniti dostupnima trećima, osim u slučaju kada je takva obveza regulirana zakonom ili kada korisnik na to izričito pristane.

Linkovi na druge web stranice

Neki od linkova na portalu crikva.hr vode na druge web stranice i servise. NERIZ nema nadzor nad tim stranicama, servisima, dokumentima, podacima i drugim sadržajima, te se u potpunosti odriče svake odgovornosti vezane uz sadržaj na web stranicama kreiranim od strane trećih osoba.

Poslovni odnos (koji, između ostalog uključuje korespondenciju, plaćanje, dostavu roba i usluga i slično) između posjetitelja i oglašivača na i izvan portala crikva.hr, isključivo se zasniva na poslovnom dogovoru oglašivača i korisnika. NERIZ nije odgovoran ni za kakvu štetu koja može proizaći iz takvog poslovnog odnosa, niti odgovara za štetu koja može nastati reklamiranjem na portalu crikva.hr.

Sadržaj dobiven od korisnika i posjetitelja portala crikva.hr

NERIZ ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju korisnici, te stoga ne garantira točnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja. U slučaju saznanja da neki sadržaj krši pravne propise važeće u Republici Hrvatskoj ili načela međunarodnog prava, ili narušava ugled portala crikva.hr kao medija, NERIZ zadržava pravo ukloniti takav sadržaj bez prethodne suglasnosti ili obavijesti. NERIZ zadržava pravo da tijekom korištenja usluga portala crikva.hr koristi neke od opisanih sadržaja u promotivne svrhe usluga unutar kojih je sadržaj objavljen.

NERIZ nije odgovoran za sadržaj, gubitak ili oštećenje sadržaja nastalo uslijed korištenja portala crikva.hr.