Veliki vikend za boćare "Svetog Jakova", u goste dolaze prvak "Biston" i "Zrinjevac"

Pred boćarima "Svetog Jakova" ovoga su vikenda dvije velike utakmice. U sklopu 4. i zaostalog 2. kola Super Hrvatske boćarske lige ugostit će momčad aktualnih prvaka Hrvatske "Biston" iz Baške Vode, a onda višestruke prvake Hrvatske, boćare zagrebačkog "Zrinjevca".
Najprije će u subotu 10.12. s početkom u 15:00 sati u Boćarskom domu Podvežica u Rijeci ugostiti boćare "Bistona" aktualne prvake Hrvatske.  Za "Biston" igra Marino Milićević, naš "Kralj joga" i jedan od najboljih hrvatskih boćara. U sastavu "Bistona" su i dvojica svjetskih prvaka, braća Pero i Marin Ćubela, a zanimljivo je da je Marin svjetsko zlato na SP u Turskoj osvojio u paru s Karlom Šabanom koji će predvoditi boćare "Svetog Jakova". U jednom i u drugom sastavu je još čitav niz odličnih boćara, tako da je boćarski spektakl zajamčen.
Samo dan poslije u nedjelju 11.12. s početkom u 15:00 u Boćarskom domu Podvežica u Rijeci "Sveti Jakov" igra zaostalu utakmicu 2. kola protiv zagrebačkog "Zrinjevca" Ova se utakmica trebala igrati prije dva tjedna, ali je odgođena zbog nastupa juniora "Svetog Jakova" na Final fouru u Italiji, gdje su osvojili naslov juniorskih prvaka Europe. U redovima "Zrinjevca" je također niz vrhunskih boćara, od Luke Gašpara, Tomislava Kolobarića, pa do legendarnog Jure Maglića i drugih. Gotovo nevjerojatan podatak je da će i u ovom susretu na suprotnim stranama biti dva igrača koja su zajedno aktualni svjetski prvaci u paru! Naime, neposredno prije Svjetskog prvenstva seniora u Turskoj održano je u Francuskoj Svjetsko prvenstvo mlađih seniora (U23) na kojem su naslov svjetskih prvaka u disciplini parovi klasično osvojili Luka Gašpar i Karlo Šaban.

Boćari "Svetog Jakova" bit će oslabljeni neigranjem mladog Adriana Šipeka (zbog zdravstvenih razloga), no preostali dio sastava je kompletan i željan ogleda s najboljima.
- Mi smo i u Poreču pokazali kako se možemo nositi s najboljim hrvatskim boćarima, premda to konačni rezultat protiv "Istre Poreč" ne pokazuje. Vjerujem da ćemo se uspješno nositi i s aktualnim prvacima Hrvatske boćarima "Bistona" i s boćarima "Zrinjevca", koji su favoriti protiv nas. Dobro smo trenirali tijekom tjedna i nadamo se mogućem iznenađenju. U svakom slučaju za nas je već velika stvar što smo dogurali do ove razine i imamo priliku igrati službene utakmice protiv protivnika koji su vrh hrvatskog i europskog boćanja. - rezonira Vjekoslav Matetić, voditelj momčadi "Svetog Jakova".  

U Boćarskom domu na Podvežici je u prvoj domaćoj utakmici "Svetog Jakova" bio nazočan priličan broj gledatelja. nema sumnje da će ih ovog vikenda biti i više, jer će na ove dvije utakmice biti prigoda vidjeti gotovo sve najbolje što hrvatsko boćanje ima. Prigoda koju bi bilo šteta propustiti.

Ivica Šubat

Podijelite