Važna pobjeda nogometaša "Crikvenice" u Senju

1 - Hasan Husejnović

3. HRVATSKA NOGOMETNA LIGA – ZAPAD

7. kolo: NEHAJ – CRIKVENICA 0:2 (0:1)

Senj, 9.10.2021. Igralište pod Nehajem. Sudac: Pavlešić (Duga Resa).
Strijelci: 0:1 Šarković (35'), 0:2 Husejnović (86')
Žuti kartoni: Vukelić, Dan Lagumdžija („Nehaj“), Barac, Mašić („Crikvenica“)
Crveni karton: Dan Lagumdžija (38', drugi žuti)
NEHAJ: Herman, Pejanović, Svast (od 61' Vukelić), Ćaćić (od 61' Ratković), Filipović, Tin Lagumdžija (od 83' Dabac), Dan Lagumdžija, L. Hodak, Tomac, Prizmić (od 61' M. Hodak), Papić (od 46' Brnja).
CRIKVENICA: Baričević, Prpić, Bogdanić, Mazzarolli, Butorac, Šarković (od 87' Suden), Buršić (od 87' Rubčić), Merle (od 12' Imeraj), Mašić (od 84' Husejnović), Antanasković, Barac.

Pod Nehaj kulom po prohladnom i burnom vremenu odigrano je 7. kolo 3. HNL - zapad između nogometaša „Nehaja“ i „Crikvenice“. Utakmice starih znanaca, koji na ovim prostorima djeluju više od jednog stoljeća su uvijek mamac za publiku i garancija za zanimljiv dvoboj s posebnim susjedskim nabojem. Zanimljivosti utakmice pridonio je stručni stožer oba kluba na čijim trenerskim klupama kao treneri sjede Senjani Nehajev Svast i Tomislav Lopac , nekadašnji nogometaši „Nehaja“ čiji su očevi legende senjskog nogometa.
Domaćin je u ovoj utakmici bio lišen igranja svog stožernog igrača iz obrane Domagoja Prizmića, dok u gostujućem sastavu nije bilo povrijeđenih Alilovića i Vidovića, a nezaliječeni su nastupili Merle i Mazzarolli, što je možebitno opravdanje za nešto lošiju i nesadržajnu predstavu koju smo gledali.
„Nehaj“ je prvih pola sata bio bolja momčad, agresivnija, s puno više htijenja od gostiju iz Crikvenice koji su izgledali usporeno, bez agresivnosti i pas igre koja je njihov forte.
U 6. minuti „Crikvenica“ je imala jednu od rijetkih izrađenih prilika koju su za Antanaskovića pripremili Barac i Mazzarolli , a no njegov je udarac završio van okvira gola. Domaćin je zaprijetio u 9. minuti preko Svasta koji je umalo iz kornera iznenadio gostujućeg vratara Baričevića. Senjani su bili življi na sredini terena na kojem su dobro stajali braća Tin i Dan Lagumdžija, te pokretljivi i uvijek opasni Tomac. Gosti su već u 12. minuti biliprimorani na izmjenu. Iz igre je zbog ozljede izašao Merle, a umjesto njega ušao je Imeraj, što je goste natjeralo na drukčiji raspored igrača. Inače, obrana „Crikvenice“ je bila nešto drukčije posložena, pa je tako očito ozlijeđeni Mazzarolli igrao na lijevom boku, dok je u središnjice obrane igrao perspektivni Barac, u paru sa stožernim igračem Prpićem .
Domaćin prijeti u 26. minuti kada Dan Lagumdžija idealno proigrava Tomca čiji udarac brani Baričević.
I onda u 34. minuti gosti iz svog prvog udarca u okvir gola dolaze do vodstva. Bogdanić je fintom i dodavanjem prevario cijelu „Nehajevu“ obranu gurnuvši loptu za Šarkovića koji takve prilike ne prepušta i dovodi goste u vodstvo od 0:1. Primljeni gol je Senjane dosta uzdrmao, a njihovi problemi su povećani u 38. minuti kada je Dan Lagumdžija zaradio drugi žuti karton i isključenje.
Domaćin je u drugom poluvremenu „nestao“ s terena, a gosti su imali inicijativu cijelo drugo poluvreme, međutim bez prave završnice i realizacije. U 54. minuti Bogdanić je s 30 metara dobro zaprijetio golmanu Hermanu. U 72. minuti udarac Buršića s golne crte izbacuje Tin Lagumdžija, a u 77. Buršić puca preko gola. Najbolju priliku za miran kraj utakmice imao je Buršić u 79. minuti kada je krenuo sam prema Hermanu, no umjesto udarca odlučio se na dodavanje i prilika je propala.
Utakmica je riješena u 86. minuti nakon kornera kojeg je izveo Šarković . Nastala je gužva u kojoj se najbolje snašao Husejnović koji je netom prije ušao u igru i svom prvom dodiru s loptom spremio loptu u mrežu iza Hermana. Pri kraju utakmice domaćin je zaprijetio u 89. minuti preko Tomca čiji udarac golman Baričević uspješno brani.
Na kraju se opet zaorila pobjednička pjesma iz crikveničke svlačionice, jer nije mala stvar pobijediti „Nehaja“ u Senju.

Ivica Matejčić Haller

Podijelite