Uručena 52 ugovora o stipendiranju učenicima i studentima


Jučer, 28. prosinca, u Dvorani „Zora“ upriličeno je svečano potpisivanje i uručivanje ugovora o stipendiranju za ukupno 52 učenika i studenta s područja grada Crikvenice za školsku i akademsku 2022./2023.godinu, od čega je 28 studenata i 24 učenika. Samome svečanome dijelu prethodilo je potpisivanje ugovora u Gradskoj vijećnici te učlanjivanje u knjižnicu Grada Crikvenice na istoj adresi Stare škole.

Svečanost je otvorila zamjenica gradonačelnika Grada Crikvenice Ivona Matošić Gašparović prigodnim obraćanjem. Najboljima od najboljih izrazila je zahvalnost na velikome uspjehu kojim odaju počast znanju kao najuzvišenijoj vrlini, ali i svojoj obitelji te svojemu Gradu. Također, vjeruje da će odabrani nastaviti posve jednakim putem, kao i dosad, koji uključuje plemenitu želju da doprinesu društvu kakvo priželjkuju. Obećala je kako će Grad Crikvenica u svim njihovim budućim postignućima i stremljenjima biti uz njih znajući da će hrabro koračati u vedrije sutra. U blagdanskome raspoloženju čestitala je i Božić te poželjela sretnu i uspješnu 2023. godinu.

Kao i dosad, stipendije se dijele prema trima kriterijima – kriteriju izvrsnosti, kriteriju deficitarnosti i kriteriju nadarenosti uz socijalni uvjet. Iznos mjesečne stipendije je 500,00 kn za učenike, a 800,00 kn za studente. Iz gradske blagajne ove godine za sve stipendije izdvojili smo ukupno 464.600,00 kuna, odnosno, kada bismo to pretvorili u Eure, 61.663,00 Eura. Ne posustajemo u planiranju sredstava za naše sadašnje i buduće vrijedne članove zajednice. Svi nagrađeni, već sada ljubitelji knjiga, učlanili su se besplatno u našu Gradsku knjižnicu kako bismo i dalje njegovali i podupirali ljubav prema čitanju i učenju.

Učenici i učenice koji su dobili stipendije su: Said Abdijanović, Carmen Benić, Emanuel Božić, Petra Branković, Tanja Branković, Karlo Brkić, Gabrijela Čajić, Filip Daničić, Alex Festini, Adrian Gulin, Dino Koščić, Dino Luksetić, Linda Mađerić, Laura Mađerić, Elena Martinović, Bepo Matetić, Lea Mihajlović, Marko Novkovski, Maksim Pobor, Nikola Šnajdar, Branislav Štimec, Franko Vančina, Petra Varelija te Viktor Vladić.

Studenti i studentice koji su dobili stipendije su: Antonjela Antić, Romina Antić, Karla Antić, Ivona Babić, Petar Car, Ana Car, Ivan Filipović, Tomislav Glavan, Barbara Gulin, Lara Hlača, Paula Jakubin, Monika Juretić, Mia Kalafatić, Teo Krmpotić, Rea Krmpotić, Iva Ljubanović, Petra Novkovski, Mate Pađen, Chiara Pečaver, Lea Peko Lončar, Nola Posarić, Borut Posarić, Ana Radočaj, Nora Smiljanić, Natalija Štimec, Anđela Tomić, Domagoj Tus te Marta Vukelić.  

Nakon svečane podjele stipendija uslijedila je i prigodna zakuska za sve okupljene. Grad Crikvenica ne sumnja kako postoji svijetla budućnost za našu Crikvenicu i nove naraštaje.

crikva.hr

Podijelite