U "Jadranu" sastanak oko izvanredne situacije uzrokovane korona virusom

Iz hotelskog poduzeća „Jadran“ d.d. dobili smo priopćenje sljedećeg sadržaja:

- Dana, 18.3. održao se zajednički sastanak Uprave društva s Radničkom vijećem i predstavnikom sindikata kojeg je isto iniciralo zbog izvanredne situacije i promijenjenih okolnosti koje su nastale uslijed pandemije korona virusa u Hrvatskoj.
Na sastanku se, između ostalog, govorilo o utjecaju navedene situacije na poslovanje Društva, a samim time i na status radnika, što je označeno kao prioritet. Zaključeno je da se poduzimaju sve mjere kako bi se održala likvidnost društva i očuvala radna mjesta stalno zaposlenih u ovom Društvu.
Utvrđeno je da Poslodavac pronalazi razna rješenja i mjere kojima pokušava smanjiti i dovesti u ravnotežu financijsku situaciju jer trenutni vanjski utjecaji virusa iznimno utječu na cjelokupni turistički sektor u Hrvatskoj.
Mjere koje se u Društvu provode i koje će se provoditi u predstojećem razdoblju imaju jedan cilj, a to je održavanje likvidnosti i održavanja pune zaposlenosti i očuvanja svih radnih mjesta stalno zaposlenih. Osim toga pokušat će se iskoristiti mjere Vlade za pomoć turističkom sektoru.
Poslodavac svakako vodi brigu i o zaposlenim radnicima u mjeri „stalni sezonac“ te su zatražene Upute od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o kojima će se, čim ih Poslodavac zaprimi, obavijestiti Radničko vijeće i sindikati.
Poslodavac će u suradnji s Radničkim vijećem Jadran d.d. Crikvenica i sindikatima periodično informirati radnike/ice o svim daljnjim koracima koji će se poduzimati u cilju smanjenje bilo kakvih štetnih posljedica uzrokovanih trenutnim promijenjenim okolnostima jer je zajedničko mišljenje da je izuzetno važno imati informirane radnike/ice.

crikva.hr

Podijelite