Tri utakmice vaterpolista i tri poraza

Crikvenički vaterpolisti, kadetska i seniorska ekipa, prošli tjedan imali su svoje obaveze. Odigrane su tri utakmice, dvije seniorske i jedna kadetska, a u sve tri utakmice naši su vaterplosti poraženi.

U četvrtak 2.03. seniorska ekipa je u sklopu 4. kola 1.B HVL bila gost ekipi VK "Opatija LRH" na Kantridi. Moćna opatijska momčad (koja u ovom trenutku zauzima 2. mjesto na tablici lige) bila je nepremostiva prepreka za mlade Crikveničane. Od samog početka ta utakmica je bila jednosmjerna ulica. BIlo je određenih pomaka u igri u odnosu na prethodno kolo i sraza s "Jadranom" iz Kostrene, međutim naši momci moraju još mnogo raditi kako bi došli u situaciju da mogu parirati takvim ekipama.
Na kraju je rezultat bi 21:8 za Opatiju (po četvrtinama 6:2, 5:2, 5:1, 5:3).

Subota je nudila dvostruki program za VKC. U jutarnjim satima startalo je U-14 prvenstvo Vaterpolo saveza Primorsko-goranske županije. Prvenstvo je namijenjeno za igrače rođene 2009. godine i mlađe uz mogućnost korištenja trojice igrača 2008. godišta.
U prvom kolu Crikvenica" se sastala s Lošinjem i uvjerljivo je poražena 7:19 (2:5, 3:5, 0:3, 2:6). U toj utakmici vidjeli su se svi mogući nedostaci rada u malom bazenu (lječilište Thalassotherapia): loša tehnika, loša percepcija udaljenosti i orijentacija u velikom prostoru, loše plivanje. Naši vaterpolisti mogu ipak biti sretni da im je na dispoziciji i takav mali bazen, nažalost ipak neodgovarajući za pravi sportski trening.
U subotu predvečer u sklopu 5. kola 1.B HVL na "domaćem" terenu na Kantridi slijedio je ogled s ekipom "Zagreba". Oslabljeni neigranjem kapetana Enrina Škiljana, nadali smo se dobroj utakmici, možda i mogućnosti da se pruži dobar otpor Zagrepčanima. Utakmica je ponudila dva različita poluvremena, dva različita lica naše momčadi.
U prvom poluvremenu gosti su dominantnom igrom rasplinuli sve nade Crikveničana u potencijalno iznenađenje.
U drugom poluvremenu smo se pribrali i ipak pokazali da se možemo suprotstaviti gostima-nažalost prekasno. Na kraju sigurna pobjeda gostiju 9:17 (1:4, 0:6, 4:2, 4:5).

- Kada podvučemo crtu nakon odigranih 5 utakmica ovogodišnje 1.B HVL možemo konstatirati da je naša mlada momčad (prosjek godina 16,64) pokazala određeni napredak u igri u odnosu na prošlu debitantsku sezonu.
Sada su to većinom jednoznamenkasti porazi, grizemo, trudimo se, pokušavamo otežati svakom protivniku. Međutim, biti će potrebno još dosta rada, uigravanja i usavršavanja da dođemo na razinu da možemo parirati ekipama koje su ispred nas na tablici. - rekao je trener Zoran Brozičević.

Sljedeća subota također nudi za Crikveničane dvostruki program na Kantridi:
- 13,15h: VK "Primorje II" - VK "Crikvenica" (U-14 prvenstvo VS PGŽ)
- 16,00h: VK "Crikvenica" - VK "Delfin" (6. kolo 1.B HVL)

crikva.hr

Podijelite