Treća uzastopna pobjeda nogometaša "Crikvenice"

3. HRVATSKA NOGOMETNA LIGA - ZAPAD

16. kolo: CRIKVENICA - CRES 1:0 (0:0)

Crikvenica, 18.3.2023. Gradski stadion. Gledatelja: 100. Sudac: Luka Milković (Viškovo)

Strijelac: 1:0 Antonio Zubović (79' -autogol)
Žuti kartoni: Krmpotić, Ribarić, Vidović, Lukarić („Crikvenica“), Baljak, Gojak, Bajrić, K Zubović, Jusufi („Cres“)

CRIKVENICA: Župić, Bezzerra (od 76' Hrmić), Filipović, Mišljenović, Krmpotić (od 63' Vidović), Fernandes, Lukarić, Smolčić, Škoro (od 74' Čorak), Ribarić, Grbac.
CRES: Šušak, Baljak od (46' Ban), Gojak, Antonio Zubović, Tarabocchia (od 71' Savić), Jusufi, Karlo Zubović (od 86' Zeko), Kokorović, Bajrić (od 71' Subotić), Crnovršanin, Smolčić.

Pod Kotorom na Gradskom stadionu kraj Dubračine odigrano je 16. kolo Treće HNL-Zapad između domaćina NK „Crikvenica“ i gostujuće momčadi NK „Cres“. Novi trobod i pobjeda zasluženo je pripala domaćinu koji u proljetnom dijelu prvenstva ne zna za poraz.
Izjednačeno prvo poluvrijeme sa čvrstim obranama na obje strane, ostavlja dojam da ni jedna momčad ne ulaže previše rizika za postizanje zgoditka. Gosti su bili za nijansu bolji u središnjici terena, a u vršku napada, uglavnom su prijetili preko Jusufija i Bajrića, dok domaćin na identičan način pokušava zaprijetiti preko Krmpotića i Jeffersona. Rečeno športskim žargonom bili su to jalovi napadi, tako da su golmani Župić i Šušak sve ugroze za njihove mreže riješili bez problema.
U drugo poluvrijeme „Cres“ ulazi s jednom promjenom igrača, Ban za Baljka, a domaći strateg Marijan Tomić radi dobitnu kombinaciju u rasporedu svojih nogometaša. Marina Ribarića bržeg i agresivnijeg nogometaša šalje prema vrhu napada, a Sanjina Grbca vraća na prvobitnu Marinovu poziciju. Od tog trenutka „Crikvenica“ je zaigrala poletnije i brže, bilo je vidljivo da će to dati pozitivni rezultat.
Zaredao je domaćin prilike, najprije u 49. minuti na pas Jeffersona Ribarić šalje loptu tik uz gornju vratnicu. U 56. minuti domaćin iz slobodnog udarca zamalo zabija zgoditak. Kod lopte je Sanjin Grbac koji varkom preskače loptu ostavlja je za Jeffersona čiji udarac izvrsno brani Šušak. „Crikvenica“ dominira, a čini se da gosti posustaju.
Ulazak u igru najprije Domagoja Vidovića, pa Marka Čoraka daje rezultat, ovaj dvojac u 78. minuti sudjeluje u akciji iz koje domaćin dolazi do gola. Vidović ubacuje poluvisoku loptu, a Čorak iz blizine i iz prve šalje precizan i dobar udarac kojeg na čudan način golman Marko Šušak koji izbacuje loptu za udarac iz kuta. Iz tog udarca i u velikoj gužvi najnesretniji je bio Antonio Zubović koji je glavom ubacio loptu u vlastitu mrežu.
Do kraja utakmice gosti su sve svoje snage bacili u napad ne bi li izjednačili rezultat, ostavivši domaćinu više prostora za opasne kontranapade i za povećanje rezultata. No, do kraja rezultat se nije mijenjao, a zadnjim sučevim zviždukom domaći nogometaši mogli su slaviti svoj stopostotni učinak osvojenih bodova u proljetnom dijelu prvenstva i podijeliti ga s navijačkom skupinom Matkovići koja ih je bodrila cijelu utakmicu.
Iduće 17. kolo momčad Crikvenice ide „Uljaniku“ u Pulu u dobroj i pobjedničkoj atmosferi .

Ivica Matejčić Haller

Podijelite