Dok većina crikveničkih ugostitelja spava dubokim zimskim snom, ni ne pomišljajući da svoje poslovanje protegne i malo dulje od unosnih sezonskih dana, postoje iznimke koje o Crikvenici ne promišljaju samo kao o ljetnoj destinaciji.
Za cjelogodišnje poslovanje opredijelio se tim mladosti i iskustva koji predvodi Robert Josip Manestar. Restaurant&bar „Sabbia“ smješten uz samo more na crikveničkoj glavnoj gradskoj plaži je adut raznolike ponude u uspavanoj destinaciji, ove zime svakako. Promišljajući što napraviti da se premoste zimski mjeseci u kojima u Crikvenici vlada mrtvilo, Manestar i njegovi kolege i djelatnici osmislili su program skoro svakodnevnih događanja u „Sabbiji“, koji će trajati od sredine siječnja pa sve do Uskrsa:
- Misao vodilja bila nam je nešto napraviti da se u Crikvenici obogati društveni život, koji je znamo, poprilično siromašan. Preuređenjem „Sabbije“ dobili smo optimalne uvjete za organizaciju različitih događanja kakvih je dosad bilo vrlo malo. Nastojali smo da program bude raznolik i da se nađe za svakoga ponešto te da program ima svoj kontinuitet iz dana u dan.
Što to konkretno znači?
- Skoro svaki dan u tjednu bit će rezerviran za neko događanje, pa će se tako svakog ponedjeljka u „Sabbiji“ održavati pub-kvizovi, točnije rečeno crikvenička pub-kviz liga, u kojoj će moći sudjelovati ekipe ne samo iz Crikvenice već i iz ostalih mjesta. Jaka organizacijska ekipa u kojoj su Tea Rosić, Ivica Šubat, Katarina Stojević i Ivica Malatestinić obavlja zadnje pripreme i s prvim pub-kvizom bi krenuli u ponedjeljak 22.1. i nastavili sve do 25.3. kad je na rasporedu veliki finale.
- Utorkom planiramo edukacije iz različitih područja od enologije, gastronomije i srodnih sadržaja, u kojima će sudjelovati vrhunski predavači širokog spektra tema iz prije navedene domene.
- Četvrtkom su na rasporedu ležerne književne večeri koje će moderirati naš poznati književnik Nikola Petković, a prvi gosti u četvrtak 18.1. su Damir Martinović Mrle i Ivana Mazurkijevič. U četvrtak tjedan dana poslije, 25.1. gostuje Aleksandar Stanković, a nakon njega svakog četvrtka slijede novi zanimljivi gosti.
- Petak je dan za smijeh i opuštanje nakon radnog tjedna, pa ćemo tako petkom navečer ugostiti naše poznate stand-up komičare. Već 19.1. dolazi nam legendarni Željko Pervan, a u petak 26.1. moći ćete se zabaviti uz Rijecanina Danka Ažića i tako redom sve do uoči Uskrsa.
- „Sabbia“ svaku drugu subotu nastavlja uspješan serijal gourmet dining expirience, a prvi gost 27.1. je izvrsni chef Damir Tomljanović.
Nadam se da će ovi sadržaji izazvati zanimanje naših sugrađana, a možda potaknuti i neke druge inicijative koje nedostaju u našem gradu. – rekao je Manestar.
crikva.hr