Poraz "Murvice" u prvoj utakmici sezone

1 - Marija Lončarić
2 - Ana Debelić
3 - Ivona Skorić
4 - Rea Jelenović

2. HRVATSKA LIGA RUKOMETAŠICA - ZAPAD

1. kolo: MURVICA – RUDAR 32:34 (14:18)

Crikvenica, 25.9.2021. Gradska sportska dvorana. Gledatelja: 100. Suci: Krmek (Rijeka) i Prpić (Kostrena).
MURVICA: Ljubanović 1, Maja Pešut 1, Skorić 10 (3), Jelenović 7 (1), Stipčić, Kutija 2, Mandekić, Valentina Tomić, Rajković, Debelić 4, Matea Pešut 2, Lončarić 5, Marta Pešut, Anđela Tomić.
RUDAR: Kamenar, Peršić, Franković, Vrkljan 5, Zahtila 13 (4), Bradanović 1, Vrkić, Belušić 8 (3), Vretanar, Nose 2, Malić, Jukopila 3, Pavić, Mileta 2, Basanić, Bonić.
Sedmerci: „Murvica“ 4 (4);  „Rudar“: 7 (7).
Isključenja: „Murvica“: 10'; „Rudar“: 10'.

Rukometašice „Murvice“ porazom su ušle u prvenstvenu sezonu 2. hrvatske lige rukometašica – zapad. Bolje od njih sinoć u Gradskoj sportskoj dvorani bile su rukometašice  „Rudara“ iz Labina koje su imale vodstvo veći dio utakmice i zasluženo su došle do važnih bodova.
„Murvica“ je utakmicu počela u postavi Sara Mandekić na golu, Rea Jelenović i Marija Lončarić na krilima, Ana Debelić na pivotu te Ivona Skorić, Maja Pešut i Maja Kutija na vanjskim pozicijama. Gošće iz Labina povele su 0:3, da bi naše rukometašice u 12. minuti zahvaljujući realizaciji Ane Debelić došle do vodstva od 5:4.
Međutim, od 15. minute gošće prelaze u vodstvo koje je u 23. minuti naraslo na velikih 5 golova prednosti (8:13). Na poluvrijeme se otišlo s 4 gola prednosti gošći iz Labina, koje su tu prednost uspješno održavale i povećale, pa su u 50. minuti imale 7 golova prednosti (24:31).
Obrana „Murvice“ nije imala rješenja za raspoloženu Ninu Zahtila, a vratarke Sara Mandekić i Marta Pešut nisu imale svoj dan. U zadnjih 10 minuta naše su rukometašice uložile maksimalan napor da dostignu vodstvo ekipe „Rudara“, u 55. minuti su smanjile na 29:33, u zadnjoj minuti su dale još dva gola, međutim vremena za preokret nije bilo i završilo je s konačnih 32:34.
Ekipa „Murvice“ zaslužuje sve pohvale za htijenje i zalaganje, međutim očito je da će trebati još vremena da se poslože sve linije u igri. Puno je promjena u odnosu na prošlu sezonu i ekipa se još mora uigrati, posebno u obrani.
U jučerašnjoj utakmici u redovima "Murvice" najbolje su bile Ivona Skorić (10 golova), Rea Jelenović i Ana Debelić, a iskazala se i mlada Marija Lončarić s postignutih 5 golova. Kod gošći nezadrživa je bila Nina Zahtila (13 golova), odlično je branila Andrea Pavić, istakle su se i Doris Belušić te Kika Vrkljan.        

ŽRK "Murvica": Ramiz Džekić (trener), Sara Mandekić, Matea Pešut, Anđela Tomić, Nina Stipčić, Ena Ljubanović, Ivona Skorić, Valentina Tomić, Darko Franović (stoje), Rea Jelenović, Maja Pešut, Marija Lončarić, Dora Rajković, Maja Kutija, Ana Debelić i Marta Pešut

Podijelite