Počinje "Mjesec plave ribe" na Rivijeri Crikvenica

Od 10. do 30. lipnja će se na Rivijeri Crikvenici održavati "Mjesec plave ribe", posvećen vladarici tradicionalne gastronomije ovoga kraja – plavoj ribi.
Ove godine je ovaj zanimljiv dio projekta „Cesta plave ribe“, koji je utemeljila Turistička zajednica Grada Crikvenice, nadahnuta bogatom ribarskom tradicijom, od tjedna narastao na "Mjesec plave ribe".
Gastronomska manifestacija podsjeća na važan dio ovdašnjega identiteta i vrijedne crikveničke ribare, koji su još u 18. stoljeću bili jako cijenjeni i poznati kao vrijedni i vrsni stručnjaci u svom poslu.
Već osmu godinu zaredom vrijedni ugostitelji s područja čitave crikveničke rivijere pripremili su posebne jelovnike (menu od 3 slijeda) temeljene na jelima od plave ribe po promotivnoj cijeni od 100 kuna, a nude ih sljedeći restorani i konobe: u Crikvenici „Bodulka“, „Karoca“ i „Trabakul“, u Dramlju „Domino“, u Jadranovu „Feral“ te „Kantunić“, „Riva“ i „Ulika“ u Selcu.
Tako možete kušati jela poput Palamide u maslinovom ulju na rikoli, Tune na pašticadu s njokima, File skuše sa salatom od mladoga krumpira, Domaće crne rezance s umakom od inćuna, Steak od tune na žaru s blitvom i povrćem, Domaće njoke s tunom, Tunu u mediteranskoj salsi s palentom, Mariniranu tunu u soli i šećeru na rikuli s preljevom od aceta, meda, gorke naranče i maslinovog ulja, Ražnjići od tune s blitvom, Zapečenu skušu u pećnici s krumpirom i povrćem ili najpoznatije od svih jela od plave ribe na crikveničkom području – Rupice na palenti ili Selačke kolubice!

Popis restorana i jela od plave ribe 

Restoran – „Bodulka“ - Crikvenica 
- Domaći njoki s tunom
- Inćuni s krumpirom i blitvom
- Sorbet od limuna 

Restoran „Domino“ - Dramalj 
- Marinirana tuna u soli i šećeru na rikuli s preljevom od aceta, meda, gorke naranče i maslinovog ulja
- Tuna u mediteranskoj salsi s palentom
- Desert po izboru šefa kuhinje

Konoba „Feral“ - Jadranovo 
- Riblja juha
- Tuna na žaru sa slanim krumpirom
- Palačinke s marmeladom
 
Konoba  „Trabakul“ - Crikvenica 
- Rupice na palenti
- Zapečena skuša u pećnici s krumpirom i povrćem         
- Crikvenička palačinka     

Konoba „Karoca“ - Crikvenica 
- Domaći crni rezanci s umakom od inćuna
- Steak od tune na žaru, umak od zelenog papra, blitva na dalmatinski i povrće na žaru 
- Panna cotta             

Restoran – „Kantunić“ - Selce 
- Brusketa s tunom, jabukom i zapečenom rajčicom       
- File skuše sa salatom od mladog krumpira 
- Čokoladni sufle 

Konoba  „Riva“ – Selce
- Selačke kolubice/ „Selačke kolubice“
- Ražnjići od tune s blitvom         
- Palačinke sa džemom od smokava       

Konoba „Ulika“ - Selce 
- Palamida u maslinovom ulju na rikuli
- Tuna na pašticadu s njokima
- Kolač po izboru šefa kuhinje

 
Organizator ove manifestacije je Turistička zajednica Grada Crikvenice, pokrovitelji su Grad Crikvenica i „Eko Murvica“ d. o. o. 

crikva.hr

Podijelite