Otvoreno pismo Nikole Ivaniša ministru Darku Horvatu o stanju u riječkom brodogradilištu 3. maj

Iz tajništva Primorsko-goranskog saveza dobili smo dopis sa zamolbom za objavu otvorenog pisma koje je ministru gospodarstva, poduzetništva i obrta Darku Horvatu uputio doc.dr.sc. Nikola Ivaniš, prim.dr.med, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke i počasni predsjednik Primorsko goranskog saveza.

Otvoreno pismo objavljujemo u cijelosti:

Poštovani,
obraćam Vam se ovim pismom kako bih Vam skrenuo pažnju na mogući katastrofalan rasplet situacije u riječkom brodogradilištu 3. maj. Mjesecima javnost sluša prazne priče predstavnika Vlade RH i predstavnika Uljanik Grupe iz Pule, o izlasku 3. maja iz Uljanik Grupe i prodaji riječkog brodogradilišta Fincantieriju iz Monfalconea - Italija.
Pri tome se ne iznose nikakvi opipljivi dokazi da je to realna opcija, dapače čini se da je to priča iz Uljanika za obmanu 3. maja i kupovanje vremena za sebe i vlastito restrukturiranje.
Da li je moguće da je Uljanik Grupa odbila sudjelovanje Vlade RH u pregovorima sa Fincantierijem? To je naime ustvrdio pomoćnik ministra gospodarstva Zvonimir Novak, prošlu sedmicu na zajedničkoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke i Županijske Skupštine PGŽ na temu stanja u 3. maju.
Da li je moguće da 3. maj ne može dobiti vlastita sredstva koja su kao pozajmica iz 3. maja otišla u Uljanik?
Da li će se u konačnici Uljanik dva puta restrukturirati (prvi puta s novcima 3. maja), a 3. maj nijednom?
Da li 3. maj ide prema likvidaciji, koja je posljedica načina na koji se njime upravljalo od momenta kada je odlukom Vlade ušao u sastav Uljanik grupe?
Svi koji bi o ovoj poslovno-socijalnoj bombi trebali javno progovoriti i reći istinu šute. Zašto?
Prije svih o 3. maju šuti gosp. Rosanda, prvi čovjek Uljanik grupe, ali na žalost šutite i Vi kao ministar gospodarstva ...
Molim Vas gospodo progovorite, recite istinu, to od vas očekuju, ali i zahtijevaju tisuće radnika 3. maja i prateće kooperantske industrije, njihove obitelji, ali i javnost Rijeke, Primorja i Gorskog kotara.
Poduzmite ono što morate, za opstanak 3. maja i brodogradnje na Kvarneru.

S poštovanjem,

Zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke i počasni predsjednik Primorsko goranskog saveza
Doc.dr.sc. Nikola Ivaniš, prim.dr.med

Podijelite