Odvoz reciklabilnog otpada (plastika, papir, konzerve i staklo) na području Grada Crikvenice

Počevši od 1.1.2022. raspored odvoza reciklabilnog otpada, tj. plastike, papira, konzervi i stakla na području Grada Crikvenice djelomično se izmijenio.
Ono što ostaje isto to su dani odvoza – srijeda za istočni dio Grada Crikvenice (istočni dio Crikvenice i Selce) te četvrtak za zapadni dio Grada Crikvenice (zapadni dio Crikvenice, Dramalj i Jadranovo).
Ono u čemu je bitna izmjena je da se plastika s jedne strane, a papir konzerve i staklo s druge strane odvoze svaki drugi tjedan, točnije zasebno. Tako će se na primjer, ove srijede, 5.1. s istočnog dijela Grada odvoziti samo plastika, dok odvoza papira, konzervi i stakla dakle neće biti. Drugu srijedu, 12.01., odvoziti će se papir, konzerve i staklo, dok odvoza plastike neće biti. I tako naizmjenice do kraja 2022. godine.
Isto vrijedi i za zapadni dio Grada, s napomenom da odvoza u četvrtak 6.1. neće biti, već će prvi odvoz reciklabilnog otpada biti za taj dio Grada 13.1., a odvoziti će se papir, konzerve i staklo. Prvi odvoz plastike sa zapadnog dijela Grada bit će u četvrtak, 20.1.
- Razlozi primjene novog režima odvoza jesu bolje gospodarenje reciklabilnim otpadom na području Grada Crikvenice, a uvjeti za to stekli su se besplatnom podjelom kanti za odvajanje korisnog otpada našim korisnicima za području Grada Crikvenice. Molimo korisnike naših usluga da ažurno prate kalendar odvoza, te da pripremaju reciklabilni otpad za preuzimanje prema uputama navedenim u kalendaru odvoza za 2022. godinu, koji je podijeljen uz račune koji su dostavljeni u prosincu 2022. godine, a isti se može pogledati i na sljedećem linku:http://whttp://www.ekomurvica.hr/PDF/OdvozOtpada.pdf 
Također, pozivamo cijenjene korisnike da ukoliko imaju nekih nejasnoća ili im treba dostaviti kalendar odvoza otpada za 2022. godinu da nam se slobodno obrate na besplatan broj telefona 0800 2999 i putem elektroničke pošte na [email protected] - obavještavaju iz "Eko-Murvice".

crikva.hr

Podijelite