Odličan rezultat naših mladih boćara na turniru "Denis Ravera" u Monaku

Odličan rezultat postigli su hrvatski boćarski reprezentativci i reprezentativci na 14. memorijalu Denis Ravera, jednom od najvećih svjetskih turnira za boćarice, mlađe seniore (U-23), juniore (U-18) i kadete (U-15) koji se od petka do nedjelje, 20. do 22. listopada 2023. odigravao u Monaku.
Hrvatski reprezentativci su u konkurenciji natjecatelja iz 14 zemalja, Francuske, Italije, Slovenije, Švicarske, Maroka, Slovačke, Turske, Bugarske, Portorika, Australije, Meksika, Sjedinjenih Američkih Država i Monaka osvojili pet zlatnih i četiri srebrne medalje te su prema vrijednosti osvojenih medalja zauzeli 2. mjesto u poretku zemalja, iza Francuske koja je osvojila jedno zlato više.
Turnir je protekao u potpunoj dominaciji francuskih i hrvatskih boćara.
Kadeti (U15) Adrian Šipek i Luka Tus su osvojili dva prva mjesta, u paru i štafeti, a Adrian i drugo mjesto u preciznom izbijanju.
Juniori (U18) Ivan Načinović i Žarko Jerčinović osvojili su zlato u paru i srebro u štafeti, dok je Žarko osvojio još i srebro u preciznom izbijanju.
Mlađi seniori Filip Matijašić i Luka Gašpar okitili su se zlatnim odličjima u štafetnom izbijanju i srebrnim u parovima, dok je Gašpar osvojio i zlatnu kolajnu u preciznom izbijanju.
U sastavu hrvatske delegacije koju je predvodio Vjekoslav Matetić, direktor reprezentacija, uz prije navedene igrače bile su još Ira Nimčević i Ema Maršanić koje ni u jednoj disciplini nisu uspjele osvojiti jedno od prva dva mjesta, izbornici Čedo Vukelić i Tomislav Kolobarić te pomoćni trener Dino Blečić.

crikva.hr

Podijelite