Matija Car dobitnik Nagrade "Dražen Petrović"

1 - Matija Car


Hrvatska kadetska rukometna reprezentacija do 19 godina koja je na nedavno održanom Europskom prvenstvu u Varaždinu i Koprivnici osvojila srebrnu medalju, dobitnik je Nagrade “Dražen Petrović“ za najbolju mušku ekipu mlađih dobnih uzrasta.
U sastavu reprezentacije Hrvatske nastupio je mladi crikvenički rukometaš Matija Car, a uz njega su u reprezentaciji bili Dominik Kuzmanović, Matej Mandić, Toma Lučin, Rok Malin, Marin Božičević, Ivan Barbić, Marin Lisac, Jakov Dujić, Tin Tompić, Matej Komljenović, Fabijan Grubišić, Mario Zakić, Patrik Hršak, Jakov Neralić, Mislav Obradović, David Jurišić, Zlatko Raužan i Adam Šalić. Izbornik je bio Krešo Ivanković, prvi suradnik Igor Vori, a u stožeru su još bili Ivan Dragić, Branimir Šola, Karlo Šporer i Josip Cvetković.

Zanimljivo je kako je ovo Matiji drugi put da dobiva Nagradu "Dražen Petrović", jer je prije dvije godine (2019.)  tada kao mlađi kadet, također bio dobitnik Nagrade „Dražen Petrović“ kad je rukometna reprezentacija bila pobjednik Olimpijskog festivala mladih (EYOF-a) u Bakuu. 
- Izuzetno mi je drago što sam dobio ovu Nagradu i posebno sam ponosan na nju, jer svi znaju što u hrvatskom sportu znači ime Dražena Petrovića po kojem se ona zove. Bit će mi to svakako veliki poticaj u budućoj karijeri za koju se nadam da će biti uspješna. - izjavio je Matija.
Matija Car je prošlu sezonu igrao za riječki "Zamet", a ove sezone se vratio u matični "Mornar-Crikvenica" u kojem će igrati u prvenstvu koje uskoro počinje.
Isto tako zanimljivo je da najveća državna nagrada za mlade sportaše treću godinu uzastopce dolazi u naš Grad, lani je Nagradu dobio Karlo Šaban, boćar "Svetog Jakova", a sada je opet Matija taj kojem upućujemo velike čestitke.
Svečanost dodjele Nagrade „Dražen Petrović“ održana je 10. rujna 2021. godine u zagrebačkom hotelu Sheraton i tom je prigodom Hrvatski olimpijski odbor obilježio 30. obljetnicu osnutka.

Nagrada "Dražen Petrović"

Nagrada „Dražen Petrović” dodjeljuje se darovitim mladim sportašima i ekipama u obje konkurencije za izvanredne sportske rezultate i sportski razvoj. Nazvana je po Draženu Petroviću, jednom od najboljih svjetskih košarkaša i nositelja triju olimpijskih odličja (OI Los Angeles 1984., Seoul 1988. i Barcelona 1992.) koji je tragično preminuo prije 27 godina. Ustanovljena je odlukom Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora 9. rujna 2006. a prvi put dodijeljena u rujnu 2007. godine u povodu proslave dana osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora. Nagrada je pisana povelja sa stiliziranim likom Dražena Petrovića, novčani iznos i prikladni poklon. Odluku o izboru dobitnika Nagrade donosi Odbor kojeg čine predstavnici Vijeća HOO-a, Hrvatskog zbora sportskih novinara i Hrvatskog kluba olimpijaca.

Podijelite