Košarkaši "Glavoča" 3. u Hrvatskoj


Košarkaši Školskog sportskog društva "Glavoč" iz Osnovne škole Zvonka Cara, dječaci 5. i 6. razreda, osvojili su 3. mjesto na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske u košarci 2022. održanom prošlog vikenda u Vinkovcima.
U sastavu "Glavoča" su bili Lucas Latin, Matej Barnjak, Jakov Barnjak, Vid Krešić, Igor Žafatanić, Filip Kikić, Mak Azirović, Mauro Suden, Filip Malnar, Fran Vuleta i Pavle Crnić.
Ekipu su tijekom svih ovosezonskih 9 utakmica na terenu vodili trener prof.  Petar Gračaković i voditelj ŠSD "Glavoč" prof. Rešad Mujkanović.
U Vinkovcima se igrao Final four četiri najbolje osnovnoškolske ekipe koje su plasman izborile osvajanjem prvih mjesta na ranije održanim turnirima županijske i regionalne razine. Uz ekipu "Glavoča" na završnom turniru igrale su ekipe iz Zagreba, Požege i Dubrovnika.
U polufinalu je "Glavoč" poražen od Zagreba 22:45, a u utakmici za 3. mjesto naši su košarkaši bili bolji od vršnjaka iz Požege koje su pobijedili rezultatom 55:19.
- Naslov o uspjehu i državnoj medalji naravno privlači pozornost, ali još je bitnije za školarce taj doživljaj "mini olimpijade" (najbolje ženske i muške ekipe iz 7 sportova) i iskustvo ogleda s timovima izvan naše regije. Stekli su nova poznanstva, a anegdote i priče koje ostaju inspiriraju ih da još više zavole košarku i sport. 
Same utakmice vrlo dobro smo odigrali, nakon 7 pobjeda kroz cijelo školsko natjecanje, u polufinalu smo izgubili 22:45 od ekipe Zagreba (škola Jarun) za koju su igrali košarkaši "Bosca", "Cedevite", "Laurusa", "Dinama"...
S istom razlikom Zagrepčani su pobijedili i Dubrovnik u finalu te im čestitamo na osvajanju naslova prvaka.   
Za treće mjesto i brončanu medalju imali smo lakši zadatak protiv ekipe Požege koja je imala peh nekompletnosti. Ždrijeb polufinalnih parova odredio je da se na terenu ne susretnemo Dubrovčani i mi, što bi vjerojatno bio jedini neizvjesni susret na završnici. Utakmice su se igrale po "pasarela" pravilima i svi naši igrači igrali su na objema utakmicama. Školarci su dobili i vrijedne bodove koji će im i olakšati upis u željeni program srednje škole. - istakao je trener Petar Gračaković.
Posebna zahvala ide prof. Marijani Pintarić koja je vjerovala u ovu ekipu i potrudila se prijaviti je na ovogodišnje natjecanje te organizirati početni turnir u Crikvenici.
Ovo je novi veliki uspjeh crikveničkih košarkaša iz OŠ Zvonka Cara, a najveći je osvajanje 2. mjesta u Hrvatskoj 2017. godine ekipe u kojoj su bili košarkaši koji danas mahom nastupaju u seniorskoj ekipi KK "Crikvenica". 

Koševe za "Glavoč na Final fouru u Vinkovcima postigli su: Suden 16, Latin 4, Vuleta 12, Žafaranić 6, Kikić 8, Malnar 8, Azirović, Krešić, J. Barnjak 3, M. Barnjak 3 i Crnić 16.

crikva.hr

Podijelite