Konoba "Trabakul" otvorena je tijekom čitave godine

Bračni par Nina Nadashvili i Marko Ćiković u konobi „Trabakul“

Poznata crikvenička konoba (restaurant) „Trabakul“ na Strossmayerovom šetalištu otvorena je i radi tijekom čitave godine. Stjecajem okolnosti, ovo je postala vijest, s obzirom na to da je najveći broj ugostiteljskih objekata na području Grada Crikvenice već krajem rujna stavio „ključ u bravu“ i svoja će vrata otvoriti tek krajem travnja.
Posjetili smo konobu „Trabakul“ i iz prve ruke saznali kako to da ovaj ugostiteljski objekt uspijeva kontinuirano raditi.
Dočekao nas je Marko Ćiković koji je u ovom poznatom crikveničkom restoranu bio šef kuhinje punih 11 godina, od prvog dana kad je „Trabakul“ počeo s radom:

- U prosincu prošle godine konobu „Trabakul“ smo moja supruga Nina i ja uzeli u najam od vlasnika Nenada Ivančića. Pošto najam plaćamo cijelu godinu, kao i druga davanja, procijenili smo da nam je bolje raditi nego čekati sezonu i onda od ta 3-4 mjeseca rada planirati cjelogodišnje poslovanje.
S obzirom na to da sada u „Trabakulu“ radimo ja i supruga, pokazalo se da je to bila dobra odluka premda smo otvorili pred nešto više od mjesec dana (radimo od 22. prosinca). - rekao je Marko.

Znači gostiju ipak ima, samo treba raditi?
- Gostiju se uvijek nađe, a kad bi uz nas bilo otvoreno još nekoliko objekata na šetnici, siguran sam da bi ih bilo još i više. Ljudi bi imali mogućnost izbora, konkurencija bi podigla i kvalitetu ponude, svima bi bilo bolje.
Ovako ispada da gosti u Crikvenici nemaju na balustradi gdje ni kavu popiti, izuzev nekoliko manjih kafića s malo zatvorenog prostora. Bilo je tužno gledati šetnicu tijekom novogodišnjih praznika, sve je bilo mrtvo, atmosfera nikakva.

Što bi trebalo napraviti da se stanje promijeni?
- Mislim da bi svi mi trebali početi raditi na tome da probudimo Crikvenicu i da se nešto promijeni. Grad bi trebao poduzeti neke konkretne mjere, a ne da kao i do sada iz godine u godinu svjedočimo kako se je sve svelo na nekoliko sezonskih mjeseci. Primjećujem da je živnulo u Udruženje obrtnika koje može puno napraviti u animiranju obrtnika i poticanju različitih aktivnosti.
Uvjeren sam da naš Grad ima perspektivu, samo treba zasukati rukave i poduzeti konkretne korake.

Kako konkretno konoba „Trabakul“ danas posluje, što imate u ponudi?
- Mi smo zadržali prepoznatljivi interijer i dosadašnju ponudu po kojoj je „Trabakul“ poznat.
Uz poznatu ponudu kvalitetnih ribljih i mesnih jela, pašti i rižota, uveli smo dnevnu ponudu jela po popularnoj cijeni od 40 kuna. Ovdje nije riječ o standardnoj marendi već uglavnom o domaćim jelima koja nudimo tijekom čitavog dana, a zanimljivo je da nam najviše dolaze ljudi od 15 sati nadalje, dakle na ručak poslije posla.
Također, sasvim dobro radimo preko vikenda kad nam dolaze obitelji i izvan Crikvenice. Vremenom ćemo uvesti još neke novine, a svakako ćemo intenzivirati suradnju s domaćim ribarima i proizvođačima domaće hrane.
Zasad možemo biti sasvim zadovoljni efektima našeg rada tijekom prosinca i siječnja, a mislim da će u mjesecima pred nama biti još i bolje. – optimističan je Marko Ćiković.

Ivica Šubat  

Nina Nadashvili u "Trabakulu"

Podijelite