Kadetkinje ŽOK-a "Crikvenica" 12. u Hrvatskoj

1 - Kadetkinje ŽOK-a "Crikvenica na PH u Zadru

Kadetkinje Ženskog odbojkaškog kluba „Crikvenica“ osvojile su 12. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u odbojci za kadetkinje (U-17, djevojke 2005. godište i mlađe) održanom u Zadru od 27. do 29. svibnja.
To je najveći rezultatski uspjeh jedne kadetske ekipe Kluba u njegovoj 24-godišnjoj povijesti.
Da bi postigle ovakav uspjeh kadetkinje ŽOK-a „Crikvenice“ su ove sezone odigrale ukupno 30 utakmica u sedam i pol mjeseci trajanja natjecanja u sezoni 2021./22. Prvu su utakmicu odigrale 18. listopada 2021. godine, a posljed-nju u sezoni 29. svibnja 2022. godine na Prvenstvu Hrvatske.  
Na PH je nastupilo ukupno 16 ekipa koje su pravo nastupa stekle kroz natjecanja županijske i regionalne razine. Samo po dvije prvoplasirane ekipe županijske razine natjecanja, odnosno po četiri prvoplasirane ekipe regionalne razine natjecanja, stekle su pravo nastupa na državnom prvenstvu.  
U grupnoj fazi natjecanja u Zadru su crikveničke odbojkašice imale izuzetno teške protivnice. U prvoj utakmici  igrale su protiv ekipe HAOK-a „Mladost“ iz Zagreba, kadetske ekipe kluba čije su seniorke ovogodišnje prvakinje Hrvatske, a nakon toga su igrale protiv ekipe OK-a „Marina Kaštela“ iz Kaštela, kadetske ekipe kluba čije su seniorke ovogodišnje viceprvakinje Hrvatske. Obje utakmice crikveničke su odbojkašice su izgubile rezultatom 0:2 ali uz vrlo veliku borbensot i zalaganje.
Nakon te dvije vrlo zahtjevne utakmice protiv najkvalitetnijih ekipa u Hrvatskoj, istog dana u trećoj utakmici ekipa ŽOK-a „Crikvenica“ se sastala s ekipom OK-a „Našice“ iz Našica. Velika količina  potrošene emergije u prethodne dvije taške utakmice i zamjetan umor bili su uzrok poraza, u neizvjesnoj utakmici, rezultatom 1:2.  
U tri utakmice za poredak od 9. do 16. mjesta ekipa ŽOK-a „Crikvenica“ je zabilježila dva poraza i jednu pobjedu. Najprije su rezultatom 2:0 pobijedile ekipu HOK-a „Gorica“ iz Velike Gorice, a nakon toga su poražene od ekipe ŽOK-a „Osijek“ rezultatom 0:2.
U neizvjesnoj utakmici za 11. mjesto praktično je jedna lopta odlučila o pobjednicama, kadetkinje OK-a „Funtana Vrsar“ su treći odlučujući set dobile rezultatom 15:13 i time su osvojile 11., a ekipa ŽOK-a „Crikvenica“ 12. mjesto u Hrvatskoj.

Na prvenstvu ekipa ŽOK-a „Crikvenica“ je nastupala u sljedećem sastavu: Leona Bondžić, Rea Džekić, Nola Gašparović, Nadalina Jelovac, Laura Mađerić, Linda Mađerić, Matea Mikulec, Anamaria Petrušanec, Tara Radanović, Ema Reljac i Paola Škraljsky. Odbojkašice su vodili trener Marko Pavičić i  pomoćna trenerica Aleksandra Kolmanić.  

Trener Marko Pavičić zadovoljan je nastupom svojih odbojašica u Zadru:
- Sam odlazak na Državno prvenstvo za kadetkinje je bila nagrada djevojkama za uspješan rad i trud tijekom sezone u kojoj su izborili drugo mjesto u Primorsko-goranskoj županiji i direktan plasman na završnicu Prvenstva Hrvatske. Po prvi puta su se plasirale na takvo natjecanje koje je bilo veliko iskustvo za njih, da vide druge ekipe u svom godištu i da se natječu s njima. Igrale su protiv HAOK „Mladost“ i OK Marina Kaštela“ koji su prvo i drugo plasirani klub u seniorskom Prvenstvu Hrvatske. Mi kao jedini drugoligaš borili smo se i dostojno predstavili u Zadru. Tako da smo otvorili put za sve mlađe igračice našeg Kluba kojima ove cure trebaju biti uzor za rad i trud i pokazatelj da uz uporan trening i one u budućnosti mogu biti sudionice velikih natjecanja. Na taj način ćemo pokazati svoj dobar rad u Klubu. Zahvaljujem se svim curama na borbi i svemu što su pokazale u Zadru te upravi koja nam je omogućila odlazak na Prvenstvo.   

Konačni poredak Prvenstva Hrvatske za kadetkinje u sezoni 2021./22.  

1. OK „Split“ – Split     
2. HAOK „Mladost“ – Zagreb 
3. HAOK „Rijeka CO“ – Rijeka
4. ŽOK „Ribola Kaštela“ – Kaštela
5. OK „Pula“ – Pula   
6. OK „Marina Kaštela“ – Kaštela 
7. OK „Olimpik“ – Zagreb  
8. OK „Dinamo“ – Zagreb      
9. ŽOK „Osijek“ - Osijek             
10. ŽOK „Trogir“ - Trogir         
11. OK „Funtana Vrsar“ - Vrsar 
12. ŽOK „Crikvenica“ - Crikvenica                             
13. OK „Belišće“ – Belišće
14. ŽOK „Našice“ – Našice 
15. OK „Karlovac“ – Karlovac       
16. HOK „Gorica“ – Velika Gorica   

Kadetkinje ŽOK-a "Crikvenica" na Prvenstvu Hrvatske u Zadru 

                             

 Ivica Malatestinić, tajnik Kluba

Podijelite