Dušan Rebernik izabrao Ursulu Balas i Karla Šabana

1 - Dušan Rebernik

Predsjednik Pomorskog športskog ribolovnog društva „Arbun“ Dušan Rebernik treći je sudionik našeg izbora najboljih sportaša Grada Crikvenice u 2019. godini.
Dušan Rebernik svoj glas u našem izboru nije mogao dati sportskim ribolovcima.  

Izbor Dušana Rebernika je sljedeći:

- najbolji sportaš: KARLO ŠABAN (Boćarski klub „Sveti Jakov“ Jadranovo)
- najbolja sportašica: URSULA BALAS (Jedriličarsko društvo „Val“ Crikvenica)
- najbolja muška momčad: Rukometni klub „MORNAR-CRIKVENICA“
- najbolja ženska ekipa: Ženski rukometni klub „MURVICA“ Crikvenica
- najbolji sportaš mlađih kategorija: LOVRO ŠIPEK (Boćarski klub „Sveti Jakov“ Crikvenica)
- najbolja sportašica mlađih kategorija: URSULA BALAS (Jedriličarsko društvo „Val“ Crikvenica)  

O sportskoj 2019.g. u PŠRD „Arbun“ Rebernik je rekao:
- Uspjeli smo ispuniti sve zacrtane planove vezane uz redovne aktivnosti Društva, međutim nekih većih rezultatskih uspjeha nismo imali. Sve je manje aktivnih natjecatelja, a i sve je teže animirati ljude za rad u Društvu. Naš je sport specifičan, ili ga voliš pa ćeš mu se posvetiti, ili ne. Naša je zadaća naučiti mlade osnovama sportskog ribolova stoga redovno održavamo malu školu ribolova od proljeća do jeseni. U Crikvenici je puno različitih sportskih klubova koji su atraktivni mladima, no sportski ribolov može biti zanimljiv i onima koji se bave nekim drugim sportovima, jer nema strogo zadane termine i izrazito je individualan.

Što je obilježilo sportsku 2019. u Gradu Crikvenici?
- Svakako odlični rezultati mladih sportaša u pojedinačnim sportovima, po kojima Crikvenica postaje sve više poznata. Ali, ni protekle godine nije bilo pomaka na sustavnom uređenju sporta u našem Gradu. Proračunska izdvajanja za sport bi trebalo bolje rasporediti, da ne kažem da su ona u odnosu na visinu proračuna više nego mala. Smatram i da se nekoliko sportskih manifestacija koje se tradicionalno održavaju u Crikvenici još uvijek organiziraju amaterski, a imaju ogroman potencijal, i na tome bi trebalo poraditi. – rekao je Dušan Rebernik.  

Ivica Šubat    

Podijelite