Crikvenička nogometna kronika (69)


III. HRVATSKA NOGOMETNA LIGA – ZAPAD 2010./2011. g.             

5.  mjesto - sezona za pamćenje  

U novu sezonu klub je ušao s financijskim dubiozama te se Izvršni odbor obratio gradskoj vlasti otvorenim pismom u kojem navodi da su dodijeljena sredstva za sedam selekcija nedostatna i da postoji opravdana bojazan da se odustane od natjecanja, što bi bio najteži udarac crikveničkom sportu.
U jesenski dio natjecanja momčad je ušla s dosta izmijenjenom sastavu. Otišli su vratari Hreljac i Nemarnik, a potom igrači Savić, Kremenović, Šopić, Kuna i Kristijan Knežević, a došli su Marijan Tomašić (branio u Albaniji), Sandro Srok (junior Rijeke) te Murica, Mataija, Jovanović, Brozović, Behđeti i Bosilj.
Nesumnjivo je najveće pojačanje bio, novi mladi, školovani trener Denis Lopac.
U prve se dvije utakmice protiv Nehaja i Dugog Sela startalo pobjedama. Treba istaći pobjedu u Senju izborenu nakon 28 godina.
U Vrbovcu, u trećem kolu, Crikveničani su primili četiri gola. Ipak, pokazali su dobru igru što govori činjenica da je vratar bio njihov najbolji igrač i da su Crikveničani tri pogotka primili u pet minuta. Momčad je nastupila u sastavu: Srok, Murica, Jug (Mataija), Uremović (Perušić), Komar, Bosilj, Jovanović (Devčić), Butorac, Brajković, Peričić, Tucaković.
Nakon ovog poraza Crikveničani su se naljutili i u idućih pet kola (Opatija, Jadran, Medulin 1921, Moslavina, Radnik) zabilježili pet pobjeda. Crikvenica je postala nogometni hit sezone i najveće iznenađenje u III. ligi.

U rujnu 2010. Crikvenica je bila domaćin jednoj selekciji Hrvatkog nogometnog saveza u međunarodnoj utakmici. Kraj Dubračine snage su odmjerile reprezentacije Hrvatske U-21 i Izraela. Završilo je rezultatom  2:2. Utakmici su nazočile nekadašnje nogometne veličine Mužinić, Džoni, Špehar, Stinčić, Grnja jer su nekima nastupali sinovi. Domaćin je dobio sve pohvale za odličnu organizaciju susreta.
Koji dan prije ovog susreta neki su vandali razvalili vrata sporednog ulaza u stadion te automobilom napravili nekoliko krugova po travnjaku i dobro ga oštetili. Nevjerojatno.

Na gostovanju u Mavrincima bilo je, kao i uvijek, vrlo teško. Posljednji put Kirci su u Mavrincima pobijedili 1978. Godine.  Ovaj put su izgubili.
U listopadu i studenom 2010. godine Crikveničani su nanizali pet pobjeda. Izvrsne igre Mate Brajkovića koji je svojim autoritetom, znanjem, lucidnom kombinatorikom, zavidnom efikasnošću donio prevagu. Do tada je postigao 12 pogodaka i bio vodeći strijelac lige. Po doprinosu Matu je slijedio Tucaković koji je, recimo, samo protiv Krka postigao četiri pogotka.
Pod vodstvom kapetana Komara momčad je imala karakter što se vidjelo u utakmici kod kuće sa Zelinom (4:4) u XV. kolu. Gosti su se predvođeni Edinom Mujčinom (prvoligaškim igračem) predstavili kao najbolja momčad u ovom dijelu prvenstva. U 58' vodili su gosti sa 4:1 da bi u sjajnoj završnici Brajković postigao još dva pogotka.  Butorac je u 88' izjednačio.
Povijesno vrijedan plasman ostvaren je nakon pobjede kod kuće protiv Orijenta (2:1). U sedmom kolu sjeli su na prvo mjesto i nisu ga ispuštali do XVIII. kola. 
Sedamnaest odigranih kola igrao je 21 igrač, dakle, Crikveničani su imali  kratku klupu. Sve je utakmice odigrao seniorski debitant vratar Sandro Srok i iskusni kapetan Rene Komar. Vrlo blizu maksimalnoj minutaži bili su Butorac, Murica, Jug i Brajković. Opterećenje je bilo i duža povreda vrlo dobrog Peričića, brojni kartoni te financijske nevolje.

Na redovitoj Izbornoj skupštini NK Crikvenica održanoj u siječnju 2011. godine za novog predsjednika izabran je prof. Senko Smoljan (na dužnosti dogradonačelnika Crikvenice) a za dopredsjednike Davor Vukelić i Drago Kelava. Skupštini je nazočio i Zorislav Srebrić glavni tajnik HNS-a  i Miroslav Uljan predsjednik NS PGŽ. Analiziran je dotadašnji rad, teškoće i uspjesi. 
Veliko priznanje dobio je Željko Muža koji je proglašen za doživotnog počasnog predsjednika kluba.
Status počasnih članova kluba dobili su Ljubica Domijan-Blažičević, Ivica Šubat, prof. dr. Vinko Čandrlić, Mišo Cvijanović-Cvijo, Klemento Čubranić, Anđelko Car, Petar Pavlić, Slobodan Gračaković i Stjepan Lončarić-Pišta.
Novi je predsjednik, u ozračju velikog jesenskog rezultata, izjavio: Želimo ostvariti ulazak u II. ligu!  

Podijelite