Rivijera Crikvenica sinoć je službeno uplovila u još jedno izdanje jedinstvene manifestacije "Mjesec plave ribe", a prva večer donijela je nezaboravan spoj tradicije, vrhunske gastronomije i glazbenog ugođaja.
Središte Crikvenice pretvorilo se u pravu gurmansku pozornicu – posebnu atrakciju večeri priredio je japanski sushi majstor Nobuhito Okado, koji je obradio tunu, dok je chef Dražen Mihajlović (Jadran d.d.) od nje pripremio maštovite gastro delicije. Posjetitelji su uživali u bogatoj ponudi jela od plave ribe, vinskom kantunu i osvježavajućim koktelima, a sve je dodatno upotpunila odlična atmosfera uz nastup Klape Kampanel.
Voditelj programa, treću godinu zaredom, bio je Domagoj Jakopović – Ribafish uz Graciana Čopa, a ovaj ćemo voditeljski duo gledati i slušati i sljedeće dvije večeri. Svim restoranima – sudionicima projekta "Cesta plave ribe" – Turistička zajednica Grada Crikvenice dodijelila je oznake pripadnosti projektu.
Naše najmlađe će sva tri dana od 18:00 sati razveseliti kreativne radionice, dok će glazbeni ritam prije i nakon nastupa gostujućih glazbenih zvijezda pratiti Trio Crikvenica i DJ Boris.
"Iznimno smo ponosni na večer kojom smo otvorili još jedno izdanje 'Mjeseca plave ribe'. Atmosfera u centru Crikvenice pokazala je koliko ljudi cijene našu tradiciju i uživaju u autentičnim okusima plave ribe. Spoj vrhunskih chefova, domaće eno-gastro ponude i odličnog glazbenog programa stvorio je doživljaj koji potvrđuje da je ova manifestacija postala prepoznatljiv zaštitni znak naše rivijere. Zahvaljujem svim partnerima i posjetiteljima na podršci, a pred nama su još brojni sadržaji kroz koje ćemo nastaviti pričati priču o moru, zajedništvu i našoj rivijeri", istaknula je direktorica TZG Crikvenice Marijana Biondić.
"Mijenjat će se države, padati vlade, rađati nove generacije, a svi ćemo i dalje obožavati ribu, plavu ribu! Jako sam sretan što sam i ove godine dio ekipe koja radi ovu sjajnu manifestaciju i podsjeća nas na to kako se kuhalo nekad, kao i kako se uvijek mogu osmisliti novi specijaliteti od omiljene nam namirnice. Nadam se da je svim posjetiteljima danas bilo zabavno kao meni, a to je tek početak mjesečnog druženja uz plavu ribu. Još da me netko pozove na barku u nedjelju ujutro u ribe… Ne propustite moj 'Riblji kviz' u nedjelju navečer! Hvala, Crikvenico", entuzijastično je izjavio voditelj Domagoj Jakopović – Ribafish.
No, prva večer otvaranja manifestacije, koliko god bila fenomenalna, samo je početak! U subotu, 20. rujna, za nas kuha renomirani chef David Skoko, a pripremit će rolice od srdela s kremom od blitve. Druženje uz gastro i vinske kantune upotpunit će nastup Alena Vitasovića.
U nedjelju, 21. rujna, očekuje nas cooking show chefa Damnjana Draganića (restoran Dida). On će za nas pripremati tortilje s mariniranom palamidom, kremom od motra i limuna, churros s ketchupom od jabuke i paprike te majonezu od slanih inćuna. Nikako ne propustite zabavni "Riblji kviz by Ribafish" u hotelu Aminess Younique Narrivi, te večernji koncert Marka Pecotića Peca i Silvije Dvornik.
Mjesec plave ribe ni nakon trodnevnog otvorenja neće stati – tijekom cijelog razdoblja do 19. listopada očekuje nas bogat eno-gastro i zabavni program.
U sklopu ovoga „najplavijeg“ mjeseca odabrani ugostiteljski objekti na području rivijere nude ukusna, maštovita i raznovrsna jela od plave ribe, a oni su: restorani Burin, Dida, Le Moon (hotel Esplanade), Half 8 (hotel Aminess Younique Narrivi), restoran hotela Miramare te konoba Karoca u Crikvenici, u Dramlju restoran Domino, a u Selcu konoba Ulika i restoran hotela Marina.
Najukusnija šetnja rivijerom čeka vas 27. rujna!
Krenite na nezaboravno gastronomsko i vinsko putovanje od Jadranova do Selca uz 2. Crikvenica Food & Wine Walk. Devet pažljivo osmišljenih eno-gastro postaja pretvorit će vašu šetnju u pravi doživljaj – na svakoj vas čekaju kreativna jela od plave ribe uparena s vrhunskim kvarnerskim vinima.
Atmosfera će biti prožeta smijehom, druženjem i glazbom, a usput vas očekuju i brojna iznenađenja. To je prilika da osjetite rivijeru na poseban način – kroz njezine mirise, okuse i jedinstveni šarm.
Još je malo vremena preostalo za prijavu! Prijaviti se možete putem e-maila [email protected], prilikom prijave napišete željeni termin polaska, nakon čega ćete e-mailom primiti podatke za uplatu (kotizacija iznosi 85,00 eura). Više informacija o eventu pronađite na CFWW - detalji .
Četiri će nam restorana na Rivijeri Crikvenica svojom eno-gastro ponudom tijekom svojih ekskluzivnih večera ispričati "ljubavnu priču" o plavoj ribi i vinu, a kako nego uz glazbenu kulisu.
Na uparivanju ribljih specijaliteta s vinima 26. rujna možete uživati u restoranu Dida, 3. listopada u restoranu „Le Moon“ (hotel Esplanade), 10. listopada u restoranu Burin, a 17. listopada u restoranu Domino.
PROGRAM 13. MJESECA PLAVE RIBE
- Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice
- Suorganizatori: „Jadran“ d.d., „Jarun ideja“ d.o.o., „Clotilda“ d.o.o., „Feral“ obrt za ugostiteljstvo, restoran „Burin“, restoran „Dida“, konoba „Karoca“, konoba „Ulika“, restoran „Domino“, restorani hotela „Esplanade“ („Le Moon“), „Miramare, „Aminess Younique Narrivi“ („Half 8“), „Marina“, Udruženje vinara „Vina Kvarnera“, „Fest“ d.o.o., SŠ „Dr. Antun Barac“, „Eko – Murvica“ d.o.o.
- Pokrovitelji: Grad Crikvenica, ŽLU Crikvenica, TZ Kvarnera