Boćari "Svetog Jakova" u završnici Juniorskog kupa

1 - Mladi boćari "Svetog Jakova" s trenerom Vjekoslavom Matetićem,
2 - Mladi boćari "Gornjeg kraja" s trenerom Ratkom Đenešom,
3 - Sudionici Juniorskog kupa u Boćarskom domu Podvežica

Nakon uspješno održane druge sezone Međužupanijske juniorske lige za mlade boćarice i boćara regije, ustanovljeno je novo natjecanje, Juniorski kup, u kojem pravo nastupa imaju boćarice i boćari rođeni 1999. godine i mlađi.
U Boćarskom domu Podvežica u Rijeci u nedjelju je održan prvi dio Juniorskog kupa na kojem je nastupilo 11 ekipa i to 4 ekipe iz Istre („Pazin“, „Buzet“, „Labin“ i „Istra Poreč“) i 7 ekipa iz Primorsko-goranske županije („ Vargon“, „Škola boćanja Vargon“, „Pašac“, „Sveti Jakov“, „Gornji kraj“,  „Lovran“ i „Čavle – Škola boćanja“).
Nakon odigranih utakmica po skupinama i susreta osmine finala najviše uspjeha imali su mladi boćari „Vargona“, „Svetog Jakova“, „Istre Poreč“ i „Čavle – Škole boćanja“ koji su se plasirali u završnicu natjecanja.
Mladi boćari „Gornjeg kraja“ prošli su skupinu, međutim u osmini finala su poraženi od „Istre Poreč“ (4:5), dok su Jakovari nakon prvog mjesta u skupini, u osmini finala uvjerljivo nadigrali „Školu boćanja Vargon“ (9:0).
Za momčad „Svetog Jakova“ predvođenu trenerom Vjekoslavom Matetićem igrali su Karlo Šaban, Robert Jerčinović, Lovro Šipek, Filip Klarić i Žarko Jerčinović. Momčad „Gornjeg kraja“ vodio je Ratko Đeneš, a igrali su Luka Šaban, Miroslav Mihetec, Ivan Antić, Luka Peričić, Anton Antić i Duje Mijolović.
Sljedeće nedjelje, 2. travnja 2017. u Boćarskom domu Podvežica igrat će se završnica Juniorskog kupa sa sljedećim rasporedom:
- 15:15 sati (polufinala):
VARGON – SVETI JAKOV 
ISTRA POREČ – ČAVLE ŠKOLA BOĆANJA
- 17:30 sati (utakmice za 1. i za 3. mjesto).
Susret između „Vargona“ i „Svetog Jakova“ proglašen je finalom prije finala, pošto će za Riječane igrati Mateo Načinović i Dario Juričić, osvajači medalja sa Svjetskog prvenstva, dok je najzvučnije ime u redovima Jakovara Karlo Šaban, najbolji sportaš Grada Crikvenice u prošloj godini.    

REZULTATI PRVOG DIJELA NATJECANJA:  

Skupina 1:
ISTRA POREČ – SVETI JAKOV  3:6
SVETI JAKOV – LOVRAN  7:2
ISTRA POREČ – LOVRAN  6:3

1. SVETI JAKOV
2. ISTRA POREČ
3. LOVRAN  

Skupina 2:
ČAVLE ŠKOLA BOĆANJA – PAZIN  7:2
PAZIN – ČAVLE ŠKOLA BOĆANJA  4:5  

1. ČAVLE ŠKOLA BOĆANJA
2. PAZIN

Skupina 3:
PAŠAC – VARGON  0:9
VARGON – ŠKOLA BOĆANJA VARGON  9:0
PAŠAC – ŠKOLA BOĆANJA VARGON  2:7  

1. VARGON
2. ŠKOLA BOĆANJA VARGON
3. PAŠAC  

Skupina 4:
LABIN – BUZET  7:2
LABIN – GORNJI KRAJ  2:7
BUZET – LABIN  9:0 (bb)

1. GORNJI KRAJ
2. BUZET
3. LABIN  

Osmina finala:
SVETI JAKOV – ŠKOLA BOĆANJA VARGON  9:0
GORNJI KRAJ – ISTRA POREČ  4:5
VARGON – PAZIN  9:0
ČAVLE ŠKOLA BOĆANJA – BUZET  7:2        

Ivica Šubat

Podijelite