Boćari "Svetog Jakova", nogometaši i kuglači "Crikvenice" kandidati za momčad 2021. godine

1 - Boćari "Svetog Jakova"
2 - Nogometaši "Crikvenice"
3 - Kuglači "Crikvenice"

Objavljujemo naše prijedloge za izbor najbolje sportske momčadi Grada Crikvenice u 2021.
Izdvojili smo tri momčadi koje su po našem mišljenju postigle najviše u protekloj godini, međutim, svaki sudionik izbora će se po vlastitom nahođenju odlučiti za izbor najboljih u konkurenciji svih sportskih klubova s područja Grada Crikvenice. To znači da se može odlučiti i za neku momčad mimo ovih prijedloga.

Naši prijedlozi za izbor najbolje sportske momčadi Grada Crikvenice u 2020. godini su:  

1. BOĆARSKI KLUB „SVETI JAKOV“JADRANOVO
Boćari „Svetog Jakova“ su u 2021. godini ostvarili izvanredne rezultate za koje će trebati podeblji klupski godišnjak da svi budu zabilježeni.
Što se tiče seniorske prve momčadi „Sveti Jakov“ je osvojio naslov prvaka 2. hrvatske lige – zapad u sezoni 2020./21. Do naslova su došli vrlo uvjerljivo u 16 utakmica postigli su čak 14 pobjeda uz jednu neriješenu utakmicu i jedan poraz.
Uslijedila je reorganizacija natjecanja, pa su Jakovari umjesto da kao drugoligaški prvaci uđu u 1. ligu, igrali majstoricu za ulazak u novoformiranu boćarsku Superligu u kojoj u sezoni 2021./22. igra 10 najboljih momčadi Hrvatske. Za protivnike su imali dotadašnje prvoligaše, ekipu „Marinića“, protiv kojih su igrali dvije neizvjesne izjednačene utakmice. U prvoj utakmici u Jadranovu „Marinići“ su pobijedili 14:12, a u uzvratu u Rijeci susret je završio 13:13 nakon dramatične završnice u kojoj je o novom superligašu praktički odlučivala jedna boća u suretu Luke Kukuljana i Karla Šabana. Iako je Karlo tijekom čitavog susreta vodio Kukuljan je na kraju uspio izjednačiti i njihov je međusobni susret završio neriješeno 6:6. Da su Jakovari pobijedili (14:12) ušli bi u Superligu, jer su imali bolji omjer punata.
Međutim, ovaj neuspjeh nije poremetio atmosferu u najmlađoj momčadi lige, Jakovari su u sezoni 2021./22. osvojili naslov jesenskih prvaka u 1. hrvatskoj boćarskoj ligi – zapad. U 7 odigranih utakmica postigli su 6 pobjeda uz jedan minimalan poraz i glavni su kandidati za ulazak u Superligu.
Uz to, voditelj „Svetog Jakova“ Vjekoslav Matetić je izbornik seniorske (U23) reprezentacije Hrvatske, najbolji boćar „Svetog Jakova“ Karlo Šaban je svjetski prvak (U23), a Lovro Šipek, Filip Klarić i Žarko Jerčinović su standardni hrvatski reprezentativci u mlađim kategorijama i osvajači medalja na najvećim svjetskim natjecanjima.  

2. NOGOMETNI KLUB „CRIKVENICA“
Nova odlična godina je i iza nogometaša „Crikvenice“ koji su potvrdili jednako dobre rezultate postignute prethodne godine. Osvojili su naslov prvaka 3. hrvatske nogometne lige – zapad u sezoni 2020./2021. nakon što su u odlučujućoj utakmici za prvo mjesto uvjerljivo u Poreču, u zadnjem kolu, pobijedili direktnog suparnika momčad „Jadrana“. U 26 ligaških utakmica zabilježili su 19 pobjeda, 6 neriješenih utakmica i samo jedan poraz, a obrana predvođena golmanom Igorom Baričevićem primila je samo 12 golova. Momčad je u prvom dijelu sezone vodio senjski nogometni stručnjak Nehajev Svast, proljetni dio u 5 utakmica trener je bio Siniša Mihić, da bi od 19. kola momčad preuzeo Tomislav Lopac.
Nogometaši „Crikvenice“ ipak nisu sudjelovali u kvalifikacijama za 2. ligu, pošto nisu ispunjeni uvjeti za dobivanje licence za igranje drugoligaških utakmica.
S odličnim rezultatima nogometaši su nastavili i u sezoni 2021./22. tako da nakon prvog dijela sezone zauzimaju prvo mjesto. U 13 utakmica prvog dijela postigli su 11 pobjeda, jednu neriješenu utakmicu i jedan poraz i imaju 5 bodova prednosti ispred drugoplasiranog „Jadrana-Poreč“.

3. KUGLAČKI KLUB „CRIKVENICA“
Kuglači „Crikvenice“  zauzimali su vodeće mjesto na ljestvici 1.B hrvatske kuglačke lige – jug u sezoni 2020./21., međutim, zbog epidemioloških mjera 17. ožujka je prekinuto natjecanje.  Da bi se dobio novi prvak, koji će ući u najviši rang kuglačkih natjecanja u Hrvatskoj, na kuglani u Zaprešiću je 26. i 27. lipnja organiziran turnir za tri ekipe koje su nakon odigranog ligaškog dijela do prekida bile najbolje plasirane. To su  bile „Crikvenica“, MNK „Rijeka“ i „Goranka“ (Ravna Gora) koje su se nadmetale u dva navrata, a ukupan zbroj srušenih čunjeva dao je novog prvaka koji će se sljedeće sezone natjecati u 1. hrvatskoj kuglačkoj ligi.
Kuglačima „Crikvenice“ su na kraju nedostajala samo 33 čunja da zauzmu prvo mjesto, bolji su bili  kuglači "Rijeke", koji su u drugom krugu završnog natjecanja tri najbolje ekipe iz 1. B HKL - jug postigli ukupno najbolji rezultat i ušli u 1. ligu.
U novoj natjecateljskoj sezoni 2021./22. kuglači „Crikvenice“ nakon odigranog prvog dijela sezone zauzimaju 5. mjesto, u 9 utakmica postigli su 5 pobjeda i zabilježili 4 poraza.  

Ivica Šubat  

Podijelite