"Arxice" u Sukošanu poražene u Kupu

1 - Krešimir Kozlevčar, trener košarkašica "Arxa Crikvenica"
3 - Oslabljena ekipa "Arxa" (10 igračica) u Sukošanu: Kljajić, Jurčić, Đurić, Benić, Soldo, Rogić (stoje), Starčević, Bašić, Gržac, Rešetar

KUP RUŽICE MEGLAJ RIMAC

ZADAR PLUS - ARX CRIKVENICA 84:47 (28:11, 19:10, 23:10, 14:16)

ZADAR PLUS: Štrmelj 5, Špinderk 20, Kovačević 3, Pleslić 3, Franić 15, Dražić 6, Jeličić 7, Bodkozić 7, Kapisoda 11, Kurtin 6.
ARX CRIKVENICA: Gržac 12, Bašić 7, Jurčić 8, Rogić 2, Starčević 1, Đurić, Rešetar 1, Benić, Kljajić 7, Soldo 9.

Nakon pobjede protiv „Salone“ u ligaškom dijelu Prve lige za žene naše djevojke nastavile su natjecanje u Kupu Ružice Meglaj-Rimac.
Protivnik je bila favorizirana ekipa „Zadar Plus“ koja je ostvarila laganu pobjedu nad našom ekipom. Našim igračicama ne možemo puno toga zamjeriti jer je ekipa na ovaj ogled u Sukošane došla bez pet igračica (Srdoč, Juričić, Pažanin, Nikšić i Horvat). U ekipi su bile samo dvije juniorke, a priliku za igru dobile su cure koje manje igraju. Naše igračice borile su se koliko su mogle, no ekipa „Zadra Plus“ pokazala se kao odlična ekipa i zasluženo pobijedila.
Trener „Arxica“ Krešimir Kozlevčar ovako je komentirao utakmicu:
- U prvih pet minuta uspjeli smo se držati korak s protivnikom prije svega zbog čvrste obrane, ali kad je obrana popustila rezultat je sve više išao u korist domaćina. Svoj dan napadački nije imala Bašić, Soldo je imala dobar izazov i nadigravanje s protivničkim visokim igračicama, a ekipno napadački nismo poentirali dovoljno da bi bili konkurentni za nešto više. Jurčić i Kljajić vodile su našu napadačku igru te Gržac u posljednjoj četvrtini (10 od svojih 12 poena).
Opet, ne treba biti previše negativan jer je ova utakmica bila nagrada za prolazak dalje u Kupu. Nadamo se da će se naše igračice dodatno motivirati i da će im ova škola pomoći u njihovom razvoju.
Veliki je uspjeh doći na korak da igramo protiv prvaka Hrvatske ekipe „Raguse“ iz Dubrovnika te smo malo i nesretni jer to nismo uspjeli ostvariti pobjedom protiv „Zadra Plus“, ali u prvoj godini igranja ranga više sama prilika za tako nešto mora se gledati jako pozitivno.
Za vikend smo ponovno trebali ići u Sukošane i odigrati ligašku utakmicu protiv ekipe „Zadra Plusa“, ali zbog covida naša ekipa završila je u izolaciji iz koje izlazi tek 10.11. Sljedećeg vikenda na rasporedu je utakmica kod kuće protiv „Jabuke“ iz Zaprešića koja će biti posebno izazovna jer nećemo stići napraviti puno treninga.

crikva.hr

Podijelite