Završena treća etapa – Mario stigao u Starigrad

Treća etapa pod pokroviteljstvom ACI Marina, uspješno je savladana te je tako pređena 1/3 puta ovoga projekta.
Krenuli smo u ranu zoru iz Agroturizma Duvančić prema Kninu gdje je Mario startao s Kninske tvrđave na put prema Skradinu, Nacionalnom parku Krka, Šibeniku da bi se zaustavio u ACI Marini Vodice na ručku.
Poslije Vodica put ga je odveo u Pirovac gdje su ga dočekali direktor Turističke zajednice Igor Meić i zamjenik načelnika Općine Pirovac Ante Čubrić, da bi 40-tak kilometara kasnije prošli kroz Zadar i posjetili nezaobilazne Morske orgulje i Pozdrav Suncu.
Etapa je prelaskom starog Masleničkog mosta završila nešto prije 21 sat ulaskom u Starigrad.
Danas se Mariju u bicikliranju pridružio i njegov prijatelj, a inače grafički dizajner na projektu Boris Krpan koji je odvezao 100-tinjak kilometara. 
Mario Zubčić nakon 3.etape: 
- Kažu da se po jutru dan poznaje. Upravo tako je bilo i kod mene danas. Od dizanja u ranu zoru pa sve do kraja, možda je to zato što sam prvi došao na doručak. U potpunosti sam uživao, danas je sve bilo kako treba. Rekao bih da sam se uspio i odmoriti poprilično. Sutra je opet promjena vremena, nadam se da će snijega na Zavižanu biti dovoljno da možemo napraviti pokoju dobru grudu ili čak snjegovića.

Ulaskom u Starigrad, Mario je prešao 212 kilometara, proveo 7:27 sati na biciklu uz prosječnu brzinu od 28:30 km/h. Današnja visinska razlika bila je osjetno bolja te je iznosila 1566 metara od starta do cilja.

Etapa broj 4, 12.05., donosi nam popriličnu raznolikost.
Uz podršku gradova Crikvenice i Rijeke povezuje se vrh Zavižan, odnosno Nacionalni park sjeverni Velebit i Park prirode Velebit s gradovima Crikvenicom i Rijekom, uz posjet ACI marini Opatija s Rapcem.

Fotografije: Jan Mastrović

Podijelite