Večeras rukometašice "Murvice" u Poreču igraju polufinale Kupa Hrvatske

 

Večeras rukometašice „Murvice“ u sportskoj dvorani Žatika u Poreču igraju polufinalnu utakmicu Kupa Hrvatske za rukometašice protiv ekipe „Sesvete Agroproteinka“.
Zakoračile su tako naše rukometašice na stepenicu na kojoj ih je malo tko očekivao, među četiri najbolje hrvatske rukometne ekipe u ovom prestižnom natjecanju. Nastup u polufinalu Kupa najveći je rezultatski uspjeh u povijesti Kluba osnovanog 2003. godine i dolazi na kraju odlične klupske natjecateljske sezone.
Prije desetak dana rukometašice „Murvice“ izborile su opstanak u 1. hrvatskoj ligi rukometašica, a plasmanom u završnicu Kupa obilato su premašile sve postavljene ciljeve prije početka sezone.
U večerašnjoj utakmici rukometašice iz Sesveta imaju ulogu favoritkinja, već su godinama u gornjem domu hrvatskog ženskog rukometa, odmah iza neprikosnovenih „Podravke“ i „Lokomotive“. Međutim, u Kupu su se često znale događati utakmice u kojima su favoriti odlazili s parketa pognutih glava, a upravo se takvom ishodu nadaju i u taboru naših rukometašica.

Potvrđuje to i izjava trenera Mladena Prskala za službeni portal Hrvatskog rukometnog saveza:
Prvi puta smo u završnici i jako smo ponosni na to. Kup je takvo natjecanje da su iznenađenja uvijek moguća. U jednoj utakmici, a to je za nas polufinalna, sve je moguće. Sesvete su apsolutni favorit u polufinalu, dobile su nas u oba ligaška susreta, ali mi dolazimo potpuno mirni i rasterećeni i želimo se prikazati u najboljem mogućem svjetlu.
Ekipu „Murvice“ respektira i trener „Sesveta Agroproteinke“ Branko Šebek:
Kao trener, ne bih bio pozitivan ako ne bih razmišljao da imamo jednu otvorenu situaciju za ući u finale s obzirom na ligaška natjecanja, ali svakog uvažavam i poštujem. Pred nama je jedna utakmica u kojoj svatko ima svoje šanse i samo onaj tko će dati sve od sebe i iskoristiti dati trenutak, bit će u konačnici pobjednik.

A upravo u to možemo biti potpuno sigurni – rukometašice „Murvice“ će dati sve od sebe kako bi se predstavile u najboljem izdanju u večerašnjoj utakmici koja počinje u 20:00 sati. Atmosfera u redovima rukometašica „Murvice“ je odlična, igračice jedva čekaju početak utakmice u koju ulaze potpuno rasterećene i željne dokazivanja.
Prije toga od 18:00 sati prvu polufinalnu utakmicu igrat će rukometašice „Podravke Vegeta“ i varaždinske „Koke“, a finalna utakmica na rasporedu je u subotu u 17:30 sati.

Utakmice završnice 28.  Kupa Hrvatske u muškoj i ženskoj konkurenciji središnji su dio Festivala rukometa koji se održava od 16. do 19. svibnja u Poreču. Gotovo nestvarno zvuči da će rukometašice „Murvice“ tamo igrati jednu od zapaženih uloga što je samo po sebi dovoljno za ponos i zadovoljstvo.

Ivica Šubat

Podijelite