Upravljao teretnim vozilom pri koncentraciji alkohola od 2,56 g/kg dok je imao zabranu upravljanja

Proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 33 prometne nesreće u  kojima je pet osoba teže, a 10 lakše ozlijeđeno.

U prometnoj nesreći  koja se dogodila jučer, oko 10.30 sati na širem području Bakra,  ozlijeđene su dvije slovenske državljanke, starosti 49 i 51 godine. Riječ je o putnicama na dvama motociklima marke Yamaha, slovenskih registarskih oznaka, kojima su upravljali slovenski državljani. Oni su krećući se državnom cestom iz smjera Oštrovice prema Meji, izgubili nadzor nad vozilima i pali na  kolnik, naletjevši na tekućinu na kolniku koja je nešto prije iscurila iz autobusa slovenskih registarskih oznaka. Zbog zadobivenih ozljeda, liječnička pomoć im je pružena u KBC Rijeka.

Teške tjelesne ozljede zadobile su i dvije osobe u prometnoj nesreći koja se dogodila u Rijeci dan ranije,  u subotu, 7. srpnja oko 00,55 sati. Osobnim vozilom  marke Renault Twingo upravljala je 34-godišnja vozača krećući se u smjeru Martinšćice  da bi ulaskom u oštar  zavoj sletjela vozilom izvan  kolnika. Zadobila je teške tjelesne ozljede, kao i 39-godišnji putnik iz vozila.

Tijekom spomenutog razdoblja policija je evidentirala i počinjenje prekršaja u prometu. Tako je u petak, 6. srpnja oko 21.30 sat na području Crikvenice zatečen 45-godišnji hrvatski državljanin koji je upravljao s teretnim vozilom marke Volkswagen, riječkih registarskih oznaka, pri koncentraciji alkohola od 2,56 g/kg. Vozilom je upravljao dok mu je na snazi zabrana upravljanja motornim vozilima. Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja, priveden je u službene policijske prostorije  te sankcioniran prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U vožnji pod utjecajem alkohola zatečena je i 21-godišnja hrvatska državljanka i to  jučer oko 2.30 sati  na području Dražica. Upravljala je osobnim vozilom marke Citroen, riječkih registarskih oznaka s koncentracijom alkohola od 1,81 g /kg. Uz  navedene, u subotu, 7. srpnja oko 23.30 sati na području Delnica je zatečen 20-godišnji hrvatski državljanin kada je upravljao osobnim vozilom marke Ford Escort, riječkih registarskih oznaka, bez ikakvih dokumenata. Vozilom je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje vozilom „B“ kategorije, a uz to je kod njega pronađeno oko 0,35 grama  droge amfetamina. Zbog počinjenih prekršaja,  kažnjen je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o osobnoj iskaznici. U cilju veće sigurnosti u prometu i smanjenja broja nesreća i ozlijeđenih osoba, pozivamo sve sudionike na povećani oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa.

Posebno pozivamo vozače ukoliko im se u prometu dogodi tehnički kvar vozila, da promptno reagiraju i o istome uz policiju obavijeste nadležni Županijski Centar 112 ili HAK zbog pravovremenog izvješćivanja javnosti i brže intervencije nadležnih služba.  

Podijelite