U Crikvenici obilježen Svjetski dan zaštite okoliša

U srijedu, 5. lipnja na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici, obilježen je Svjetski dan zaštite okoliša. 
Tim povodom Grad Crikvenica organizirao je prigodni program koji je započeo premijernim izvođenjem eko himne Dječjeg vrtića "Radost" pod nazivom „Otpad uredi, kune uštedi“ te plesnom točkom vrtićke skupine „Slatkići“.
Uslijedila je atraktivna eko modna revija učenika Područne škole Selce koji su nosili kreacije koje su napravili uz pomoć učiteljica i roditelja, dok su crikvenički vrtićarci iz DV „Radost“ predstavili odjeću koju su sami izradili na kreativnoj radionici recikliranja.
Premijerno je izvedena i eko pjesma „Više ništa neće biti isto, od danas sve, SVE mora biti čisto“ koju su izveli učenici PŠ Selce, a učenici 3. razreda nastupili su s plesnom točkom „Žažara“.
Glazbeni program zaključio je zbor Osnovne škole Vladimira Nazora, a program je vodio Dražen Turina – Šajeta.
Za najmlađe je održana i predstava predstava "Pažnja, pažnja, dar s neba?!" kazališta Šareni svijet .
Posjetitelji su se mogli upoznati s radom Socijalne zadruge Humana nova, razgledati učeničku izložbu fotografija i radova s radionica kreativnog recikliranja, prodajnu izložbu recikliranih ogrlica Učeničke zadruge "Zvončica" te eko proizvode eko-škole Vladimira Nazora.

Obilježavanje Svjetskog dana zaštite okoliša organizirano je u sklopu projekta „Otpad uredi, kune uštedi“ sufinanciranog iz Kohezijskog fonda Europske unije.
Cilj projekta je informirati i educirati građane i goste Grada Crikvenice o sustavu zbrinjavanja komunalnog otpada, koristima i uštedama od odvojenog prikupljanja otpada, recikliranju i kompostiranju te zakonskim obvezama koje su svi gradovi i općine dužni poštivati.
Više informacija možete pronaći na web stranici projekta www.otpad-uredi.com i na Facebook profilu www.facebook.com/otpaduredikuneustedi

crikva.hr
Fotografije: Desiree Pečaver

 

Podijelite