Talijani najbolji na "Crikveničkoj regati 2018."

Prošlog vikenda održana je tradicionalna „Crikvenička regata“ za klasu Optimist na kojoj je sudjelovalo 88 jedriličara i jedriličarki iz Hrvatske, Italije i Slovenije. Prva tri mjesta osvojili su mladi jedriličari iz Trsta, članovi kluba Yacht Club Adriaco.
Detaljno i stručno izvješće o održanoj regati dobili smo od Roberta Jurinčića trenera u Jedriličarskom društvu „Val“, koje je bilo organizator regate:
- Kako nam vremenska prognoza nije bila baš sklona prije same regate (pljuskovi te olujno jugo), izostao je još veći broj natjecatelja, posebno iz naše Županije. No, kad je regata počela vrijeme se mijenjalo na bolje te nas je odlično poslužilo, tako da smo u tri dana natjecanja odjedrili šest regata.
U petak smo na more izašli oko 13 sati i uspjeli odjedriti tri plova po jugu snage 10-15 čvorova, čak se i sunce pokazalo, bili su to savršeni uvjeti za jedrenje, a na kraj smo se vratili praktički po mraku.
U subotu se regatni odbor s mladim jedriličarima otisnuo na more u 10 sati ujutro, u 11 sati je uslijedio start, te smo napravili još tri regate opet po odličnim uvjetima (jugo snage 10-14 čv).
U nedjelju, zadnjeg dana regate nažalost nismo imali sreće kao i prethodna dva dana, te su mali jedriličari dojedrili skoro do cilja, onim prvima je falilo desetak metara, kad je zabonacalo i regatni odbor je bio prisiljen prekinuti plov. Treba istaknuti da jedan plov traje 50-tak minuta. Kako u nedjelju više nije bilo jedrenja rezultati od prethodnog dana su postali i konačni.  
Regata je organizirana odlično, bilo je ove godine još i teže jer su istovremeno jedriličari klase Laser imali svoju kriterijsku regatu u Splitu, ali uz pomoć članova, roditelja i prijatelja kluba regata je privedena kraju na najbolji mogući način.
Treneri iz svih klubova imali su samo riječi pohvale za samu organizaciju regate.  

Najbolji na „Crikveničkoj regati 2018.“ su:
1. Margherita Barro - YC ADRIACO  Italija, ujedno i 1. u konkurenciji djevojčica)
2. Massimiliano Antoniazzi - YC ADRIACO (Italija)
3. Gaia Fabris - YC ADRIACO (Italija)  

Rezultati jedriličara „Vala“:
6. Tin Fike
11. Edo Fike
18. Carla De Carina
26. Luka Gregović
45. Bianka Maria Ornik
57. Barbara Perušić  (2. mjesto u konkurenciji djevojčica do 12 g.)
80. Leona  Zara Hennion
81. Rain Car (koja je dobila pehar za najmlađu natjecateljicu)  

crikva.hr       

Podijelite