Ribari tradicionalno na Badnjak pripremaju ribe i vino za sugrađane

Selački ribari pripremaju ribu za svoje sumještane i goste

Tradicionalno svake godine na Badnjak ujutro članovi sportskih ribolovnih društava s područja Grada Crikvenice za svoje sugrađane i goste pripremaju besplatne porcije friganih sardela, kuhanog bakalara i vino.
Tako će u Jadranovu članovi Športskog ribolovnog društva „Tunera“ ispred Turističkog ureda uz ribu i vino dočekati sumještane i njihove goste od 10 sati nadalje.
Isto će za svoje sumještane napraviti članovi Športskog ribolovnog društva „Lovrata“ i to u Hrvatskom narodnom domu u Dramlju, dok će članovi Pomorskog športsko-ribolovnog društva „Arbun“ u Crikvenici tradicionalno biti locirani na Trgu Stjepana Radića.
Športsko ribolovni klub „Oslić“ iz Selca počastit će sumještane i goste "pečenin sardelama, bakalaron i zmuljen vina" ove godine ispred "Konzuma" od 10 do 12 sati.
Selački ribari su dan prije, također tradicionalno, na rivi očistili i pripremili sardele koje će frigati i dijeliti svima koji dođu, a u tom smo ih poslu i veselom raspoloženju jučer zatekli.
Druženje uz ribu i žmulj vina spada u red najljepših običaja u našim mjestima, stoga nemojte propustiti priliku za dolazak na jedno od ribarskih okupljališta na ovo badnje jutro.

crikva.hr

Podijelite