Nogometaši "Crikvenice" u prijateljskoj utakmici pobijedili "Vinodol"

1 - Pojačanja "Crikvenice": Dino Šarković, Mario Alilović, Jeton Imeraj i Kristijan Preni
2 - Josip Vukelić, trener nogometaša "Crikvenice"
3,4 - Utakmica se igrala po velikoj vrućini
5,6 - Novljani na utakmici

Nogometaši „Crikvenice“ i „Vinodola“ odigrali su jučer prijateljsku utakmicu na Gradskom stadionu, tri tjedna prije početka prvenstva. Unatoč tome što je utakmica počela u neobičnom terminu (u 9:30 ujutro) nogometaši su igrali po velikoj vrućini, po kojoj je bilo teško i gledati utakmicu iz hlada tribine, a kamoli igrati.
U takvim okolnostima nogometaši „Crikvenice“ došli su do pobjede golovima novopridošlog napadača Imeraja i kapetana Butorca, dok je strijelac za „Vinodol“ bio Petrović.

Trener „Crikvenice“ Josip Vukelić je zadovoljan dosadašnjim dijelom priprema nogometaša „Crikvenice“:
- S pripremama za novo prvenstvo smo počeli još 21.7. i zadovoljan sam dosadašnjim odazivom i radom igrača na treninzima. U odnosu na prošlu sezonu otišao je jedino Moreno Merle, a uspjeli smo se pojačati nekolicinom vrlo kvalitetnih igrača. Došli su Jeton Imeraj, Kristijan Preni, Dino Šarković, Mario Alilović i mladi golman Marin Ždralović. U „Crikvenicu“ se vratio se Josip Buršić, a veliko pojačanje je dolazak iskusnog golmana Igora Baričevića iz „Nehaja“.
Međutim, imamo velikih problema s ozljedama igrača, tako da unatoč dolascima brojno stanje momčadi je skoro pa isto, jer zbog ozljeda ne treniraju Davor Vukelić, Dani Smojver, Antonio Mazzarolli, Donat Mijolović, od ranije Stefano Stipanov, a tu su i uobičajene sezonske obaveze nekolicine prvotimaca (Jurica Njegovan, Ivan Lukarić). Sudeći po težini ozljeda nekih igrača, bojim se da ćemo se kompletirati tek u listopadu, što znači da u prvenstveno nećemo ući u najjačem sastavu.

Kakva su očekivanja od predstojeće sezone, koji je cilj „Crikvenice“?
- S obzirom na to da ćemo igrati u puno jačoj trećeligaškoj konkurenciji naš je cilj izboriti opstanak u ligi.
Izvjesno je da neće biti lakih utakmica i da ćemo se u svakoj utakmici morati itekako pomučiti da dođemo do bodova. Ima nekoliko vrlo jakih klubova u ligi, ovdje bih izdvojio „Opatiju“, „Jadran“, „Grobničan“ i „Novigrad“, a primjetno je da su se sve momčadi pojačale za novu sezonu.
Čeka nas veliki rad, borba i trud, ovo je jedna nova situacija za našu momčad. Ono što me veseli je da će liga biti vrlo zanimljiva za navijače i gledatelje, pa očekujem i da će se dignuti interes za naše utakmice. - rekao je strateg "Crikvenice".

Nogometaši „Crikvenice“ će do 31. kolovoza i prvog prvenstvenog ogleda na Krku odigrati još nekoliko prijateljskih utakmica.
U četvrtak 15. kolovoza na Gradskom stadionu se igra turnir stogodišnjaka na kojem sudjeluju „Karlovac“, „Orijent 1918“, „Borac“ (Bakar) i „Crikvenica“ kao dio proslave 100 godina postojanja NK „Crikvenica“.

Ivica Šubat

Podijelite