Miri Gavranu dodijeljeno "Crikveničko sunce"

1,2 - Ljerka Car Matutinović i Miro Gavran
2 - Ljerka Toth Naumova i Anela Borčić
3 - Julijana Matanović
4 - Pavao Pavličić
5 - Julijana Plenča i Miro Gavran
6 - Ljerka Car Matutinović
7 - Miro Gavran
8 - Marija Gračaković
9 - Josip Friš i Miro Gavran

Na završnoj večeri XVIII. Jadranskih književnih susreta, održanoj sinoć u Gradskoj vijećnici, dodijeljena je književna nagrada „Crikveničko sunce“. Ovogodišnji dobitnik „Crikveničkog sunca“ je naš poznati književnik Miro Gavran, a nagradu, povelju i zahvalnicu uručio mu je Josip Friš, predsjednik Gradskog vijeća Grada Crikvenice.
Književnika Miru Gavrana ukratko je predstavila je Marija Gračaković, a naša istaknuta književnica Ljerka Car Matutinović pročitala je obrazloženje nagrade. Treba istaknuti da su Ljerka Car Matutinović i Marija Gračaković najzaslužnije za održavanje Jadranskih književnih susreta u Crikvenici, koji su ove godine održani 18. godinu uzastopce.
Završna večer ovogodišnjih Susreta protekla je u druženju s istaknutim hrvatskim književnicima, pa su se tako nazočnima predstavili Ljerka Car Matutinović, Miro Gavran, Julijana Matanović, Pavao Pavličić, Anela Borčić, Julijana Plenča i hrvatsko-makedonska književnica Ljerka Toth Naumova.
Program završne večeri ovogodišnjih Susreta vodile su Irena Krmpotić, ravnateljica Gradske knjižnice Crikvenica i Tea Vidučić djelatnica Knjižnice, a u glazbenom dijelu programa nastupio je pjevački zbor KUD-a „Neven“ iz Selca pod vodstvom Tatjane Veljanovske te Džoni Švarc i Vojko Lončarić.

Jadranski književni susreti su ove godine održani osamnaesti put što govori o kontinuitetu i podršci kulturne javnosti, a od samoga početka imaju podršku Grada Crikvenice koji je glavni pokrovitelj manifestacije.
U dogovoru s Društvom hrvatskih književnika, Jadranski književni susreti tradicionalno se održavaju u mjesecu lipnju čime počinje i kulturno ljeto u Crikvenici. Ova književno-kulturna manifestacija postala je tradicionalnom i odavno prešla granice lokalnog te danas predstavlja kulturni brand Grada Crikvenice.

Ivica Šubat

Podijelite