Mauro Veljačić potpisao za "Split"

Mauro Veljačić i njegov otac i asistent Robert

Najbolji crikvenički košarkaš Mauro Veljačić karijeru nastavlja u „Splitu“.
Prije nekoliko dana dogovorio je suradnju s klubom slavne povijesti (trostruki europski prvak) i nešto manje uspješne sadašnjosti, ali klubom koji i danas spada u kategoriju najboljih hrvatskih košarkaških klubova.
Mauro je prošlu sezonu odigrao u dresu litavskog „Nevežisa“, a kako je došlo do njegovog prelaska u redove splitskih žutih i kakva su njegova očekivanja, saznali smo po njegovom povratku u Crikvenicu:

- Vođenje „Splita“ je nedavno preuzeo trener Vladimir Anzulović koji mi je bio trener dok sam igrao za „Kvarner 2010“ i vrlo dobro zna moje mogućnosti. Dogovorili smo suradnju pod uvjetima s kojima sam vrlo zadovoljan i vjerujem da će ovo biti novi korak naprijed u mojoj karijeri.
Momčad „Splita“ će sljedeće sezone odigrati šezdesetak utakmica, tako da ću sigurno imati priliku igrati i pokazati što znam. Na mojoj poziciji u „Splitu“ igra Mate Kalajžić koji je izborio mjesto u našoj reprezentativnoj selekciji, što je još jedan pokazatelj da dolazim u vrlo kvalitetnu sredinu.
Očekujem da ću odigrati kvalitetnu sezonu i da ćemo kao momčad doći do final-foura 2. ABA lige koju će „Split“ igrati, a očekujem i plasman mog novog kluba u završnicu svih natjecanja u Hrvatskoj.

Kakve uspomene nosiš iz Litve?
- Iz Litve se vraćam vrlo zadovoljan, premda sezona nije bila lagana. Bila mi je to prva sezona vani, u ligi koja je izuzetno jaka. Praktički je svaki dan bio borba za poziciju u momčadi, bez prava na pogrešku. Odigrao sam sezonu s dosta različitih momenata, od solidne minutaže na terenu do situacija kad bih malo participirao u igri.
Međutim, jako sam puno naučio, stekao novo i vrlo korisno iskustvo, tako da sam u cjelini zaista zadovoljan. S klubom sam se rastao na korektan način, tako da spremno očekujem nove izazove u karijeri.

Kad odlaziš put Splita i čime se trenutno baviš?
- Pripreme će nam početi negdje 10. kolovoza, tako da sada radim individualno kako bih na okupljanje momčadi došao potpuno spreman. U radu mi pomaže otac, koji mi je vremenom postao pravi asistent na treninzima uz svu podršku koju mi inače daje. S obzirom na to da mi djevojka živi i radi u Rijeci trenutno sam na relaciji Crikvenica – Rijeka, odradim trening i dan začas prođe.
Pratim naravno SP u nogometu i pomalo sam i sam podlegao euforiji koju samo nogomet može napraviti. Pratio sam i nastupe naše košarkaške reprezentacije u kvalifikacijama za SP i vjerujem da će naša reprezentacija jednako uspješno odigrati drugi krug kvalifikacija i plasirati se na SP. Vidi se da je s Bogdanovićem i Šarićem to jedna sasvim druga priča, a mislim da bi i Rok Stipčević mogao imati puno veću ulogu.
Preko Lea Miškovića i crikve.hr upoznat sam i sa zbivanjima u crikveničkom sportu, vesele me uspjesi jedriličara i posebno rukometašica „Murvice“. Bit će vrlo zanimljivo pratiti njihove nastupe u prvoligaškoj konkurenciji. – rekao je Mauro.

A isto će tako biti vrlo zanimljivo pratiti Veljačićeve nastupe u dresu „Splita“ sljedeće sezone, zapravo ne samo da ćemo pratiti Maurove nastupe, nego ćemo za njegov novi klub zbog njega i navijati.

Ivica Šubat

Podijelite