"Klub otpisanih" osvojio 12. crikveničku "Divlju ligu - Bukijev memorijal"

1 - "Klub otpisanih" - pobjednici ovogodišnje "Divlje lige"
2 - Ekipa "Žestoki viski" s Karlom Stipanićem

3 - Lopte za sudionike "Divlje lige"
4 - Početak natjecanja

U ponedjeljak 5.8., na Dan pobjede i Dan domovinske zahvalnosti, u organizaciji Vaterpolo kluba "Crikvenica" na Gradskom plivalištu u Crikvenici održana je 12. crikvenička vaterpolska „Divlja liga - Bukijev memorijal".
Od ove godine "Divlja liga" se igrala po izmijenjenim propozicijama. Tako su pravo nastupa imali samo "neaktivni" igrači s prebivalištem na području Grada Crikvenice. Organizatori iz Vaterpolo kluba "Crikvenica" željeli su time vaterpolo još više približiti svima i popularizirati ga među našim sugrađanima. Također, namjera im je bila da turnir bude natjecateljski zanimljiv i izjednačen. Ili, kako su rekli, cilj im je bio "Divlju ligu" do kraja profilirati kao svojevrsnu "vaterpolsku bitku za Crikvenicu".

Ovogodišnja "Divlja liga" igrala se u dvije starosne kategorije. U uvodnom dijelu turnira igrale su četiri ekipe sastavljene od igrača do 15 godina starosti. Naslov pobjednika pripao je ekipi „Antine Cedevitice“ koja je u finalu bila bolja od ekipe „Žestoki viski“. Poredak ekipa je sljedeći:
1. ANTINE CEDEVITICE: Fran Pavlić, Ante Sučić, Vilm Kordiš, Davor Gašparović, Dino Koščić, Roko Brozović i Frane Butorac.
2. ŽESTOKI VISKI: Marko Novkovski, Ivan Peko Lončar, Luka Barišić, Marko Barišić, Andrija Miklić i Bože Galić.
3. NISTE VI KRIVI: Lovro Knez, Nerea Petra Gašparović, Lana Todorović, Leon Klarić Babić, Bojan Radman, Žan Roko Domijan, Lidija Halasz i Lea Božić.
4. DIVLJACI: Niko Raguž, Duško Tomić, Tin Božić, Luka Berger, Ante Marošević, Edvin Milaković, Aleksandar Kraljić Đurić, Niko Manestar i Patrik Turak.
Ekipa "Divljaka" je bilasastavljena od mladih rukometaša "Mornara-Crikvenica", dok je ekipa "Niste vi krivi" bila kombinirana ekipa naših mladih vaterpolista i rukometašica "Murvice" koje preko ljeta treniraju vaterpolo. Sve utakmice je odlično odsudio Danijel Car.
Rezultati – polufinale:
ANTINE CEDEVITICE – DIVLJACI 10:6
ŽESTOKI VISKI – NISTE VI KRIVI 7:1
za 1. mjesto: ANTINE CEDEVITICE – ŽESTOKI VISKI
za 3. mjesto: NISTE VI KRIVI – ŽESTOKI VISKI 6:5 Sve utakmice je odlično odsudio Danijel Car.

"Klub otpisanih" najbolji

U seniorskom dijelu turnira natjecalo se 6 ekipa koje su na koncu zauzele sljedeći poredak:
1. KLUB OTPISANIH: Ivan Galić, Antonio Bujan Maričić, Dino Katnić, Donatello Anušić, Antonel Anušić, Mateo Hudoletnjak, Ivan Radman, Filip Butorac i Leo Markanović.
2. JADRANKA (crikvenički košarkaši): Marko Benić, Rade Kovačević, Mateo Antić, Marko Kovačević, Goran Šajatović, Ivor Benić i Daniel Hanik.
3. DOMAZZI: Vito Župan, Franko Župan, Tin Car, Lovro Kordiš, Šimun Kordiš, Domagoj Tus, Tin Antić, Luka Bashota, Silvio Stanojević, Kristian Miculinić, Fabian Miculinić i Antonio Stanić.
4. CIPLI (crikvenički rukometaši): Borna Stojčić Mureta, Matej, Oliver, Tomislav, Nevio, Ticijan, Vlado, Knele, Tedi, Šule, Dragan i Car.
5. GORNJI KRAJ-PREVARA: Sandro Šarlija, Mihael Tonković, Enrino Škiljan, Deni Pavlić, Robert Barišić i Marko Šarlija.
6. HAPPY (crikvenički vaterpolski veterani): Japi, Viki, Peko 1, Peko 2, Džons, Beljo, Rašo, Džinić i Das
Ždrijeb obavljen od strane crikveničke vaterpolske legende Karla Stipanića je rasporedio ekipe u dvije skupine - na Istočnu ("Jadranka", "Klub otpisanih" i "Gornji kraj - prevara") i Zapadnu konferenciju ("Happy", "Cipli" i "Domazzi"). Sustav natjecanja predložio je Goran Ježić, sve kako bi svaka ekipa do samog kraja zadržala mogućnost ulaska u eliminacijski dio natjecanja.
Nakon igranja po skupinama KLUB OTPISANIH i DOMAZZI su kao prvoplasirane momčadi direktno ušle u polufinale, dok je sustav natjecanja, po uzoru na Svjetsko prvenstvo u vaterpolu, u svojevrsnom četvrfinalu složio sljedeće parove:
JADRANKA – HAPPY 4:2
GORNJI KRAJ – PREVARA – CIPLI 1:5
U utakmici za 5. mjesto ekipa "Gornjeg kraja" je rezultatom 5:3 savladala "Happy", te time u svome debitantskom nastupu uspjela izbjeći posljednje mjesto.
U polufinalima koja su uslijedila potom "Klub otpisanih" je s 3:1 pobijedio "Ciple", dok je "Jadranka" uspjela savladati "Domazzi" rezulatatom 5:2.
U utakmici za 3. mjesto „Domazzi“ su uvjerljivo savladali "Ciple" i tako zadržali kontinuitet svojih vrhunskih plasmana na Divljoj ligi. Uvijek su tu negdje, a ako ostanu na okupu predviđamo im i osvajanje titule u godinama koje su pred nama.
U velikom finalu sastali su se "Klub otpisanih" i "Jadranka". U uzbudljivoj utakmici koja je privukla mnogo gledatelja na Plivalište, „Klub otpisanih“ je pobijedio "Jadranku" rezultatom 7:5 i time uspio osvojiti titulu pobjednika 12. po redu crikveničke „Divlje lige“.
Utakmice su odlično odsudili Danijel Car, Marko Brnjac, Zvonimir Škorić i Dejan Pupovac.

Na kraju možemo konstatirati da je ovogodišnja „Divlja liga“ u potpunosti uspjela i ispunila očekivanja sudionika i organizatora. Uzbudljive utakmice odigravane na atraktivnoj lokaciji crikveničkog Gradskog plivališta privukle su mnogobrojne gledatelje i slučajne prolaznike. Svaka ekipa, i mladi i stariji, dobila je na poklon i uspomenu vaterpolsku loptu uz poruku "IGRAJTE VATERPOLO".
Ovim putem Vateprolo klub "Crikvenica" želi zahvaliti svim volonterima, prijateljima kluba kao i ostalima bez čije pomoći organizacija „Divlje lige“ ne bi bila moguća, a posebno: Siniši Čakareviću, Krešimiru Zubčiću iz "Toša", trgovini "Golman" i obitelji Galić koja je svojim vozilom pomogla u transportu golova i polja iz Jadranova.

"Antine Cedevitice" - pobjednici u mlađoj kategoriji

crikva.hr

Podijelite