Karlo Šaban i Lovro Šipek uspješni na turniru "Denis Ravera" u Monacu

1 - Trener Vjekoslav Matetić, Karlo Šaban i Lovro Šipek u sastavu reprezentacije Hrvatske na turniru "Denis Ravera" u Monaku 
2 - Karlo Šaban i Luka Gašpar
3 - Fran Jakominić i Lovro Šipek
4 - Lovro Šipek i Fran Jakominić s reprezentativcima Slovenije

Odlične rezultate postigli su reprezentativci Hrvatske na velikom međunarodnom boćarskom turniru „Denis Ravera“ održanom u Monacu od 5. do 7.10. Ovaj turnir ima status najvećeg svjetskog turnira mladih boćara nakon svjetskih i europskih prvenstava i u boćarskom miljeu uživa prestižni status. Turnir nosi ime po Denisu Raveri, dugogodišnjem predsjedniku Cluba Bouliste du Rocher, monegaškom političaru zaslužnom za razvoj boćanja u Monacu. Ove je godine održano 10. izdanje turnira, a nastupili su boćari iz Italije, Francuske, Slovenije, Monaka, Bugarske, Turske, Tunisa, Australije, Švicarske, Rusije i Hrvatske.
Za reprezentacija Hrvatske nastupile su boćarice Carolina Bajrić, Virginia Bajrić i Ria Vojković, potom Lovro Šipek i Fran Jakominić (U15), Karlo ŠabanLuka Gašpar (U18) te Mateo Načinović i Marin Ćubela (U23). Reprezentaciju su predvodili izbornici i treneri reprezentacije Čedo Vukelić, Ante Jurjević, Vjekoslav Matetić i Dean Klarić. U natjecanju koje se po kategorijama odvijalo u disciplinama: par klasično, precizno izbijanje i štafetno izbijanje hrvatski reprezentativci su u gotovo svim disciplinama došli do postolja.
Mladi boćar „Svetog Jakova“ Karlo Šaban osvojio je dva druga mjesta - u paru i u štafetnom izbijanju s Lukom Gašparom u kategoriji U18. Posebno uspješan Karlo je bio u štafeti u kojoj je od 28 izbačaja pogodio 27 boća, a ukupni rezultat naše štafete bio je 49 pogodaka od 56 izbačaja. Isti broj pogodaka imali su i Talijani (49) koji su u dodatnom raspucavanju bili bolji i osvojili 1. mjesto.
Drugi boćar "Svetog Jakova" na ovom natjecanju, Lovro Šipek osvojio je drugo mjesto u paru s Franom Jakominićem, u kategoriji U15. U finalu su poraženi od Francuza. Lovri je u preciznom izbijanju za samo jedan punat izmaklo finale u preciznom izbijanju. Napravio je 33 punta, dok su po 34 punta napravili reprezentativci Italije i Monaka.
Posebno treba istaknuti naše reprezentativce Matea Načinovića i Marina Ćubelu, koji su kategoriji U-23 osvojili sva tri prva mjesta, u paru i štafeti zajedno, dok je Mateo bio najbolji u preciznom izbijanju.

Ovo natjecanje izbornicima je poslužilo kao glavna provjera pred Svjetsko prvenstvo za boćarice i juniore  U18 i U23 koje će se od 22. do  28.10.  održati u kineskom Jiaxingu i pokazalo je da hrvatske reprezentativke i reprezentativci spremni očekuju početak svjetskog prvenstva.  

Za naše čitatelje treba posebno istaknuti kako su u sastavu reprezentacije Hrvatske bila čak tri člana Boćarskog kluba „Sveti Jakov“ iz Jadranova – Karlo Šaban, Lovro Šipek i Vjekoslav Matetić, najviše od svih klubova u državi. To je činjenica koja bi možda mogla biti zanimljiva našoj gradskoj upravi ili Odboru za sport kad budu donosili odluke vezane uz status jakovarskog kluba.

Ivica Šubat    

Hrvatska boćarska reprezentacija na turniru "Denis Ravera" u Monacu: Fran Jakominić ("Vargon"), Luka Gašpar ("Ploče"), Marin Ćubela ("Noventa", Italija), Mateo Načinović ("Pontese", Italija), Ante Jurjević (izbornik), Čedo Vukelić (izbornik), Vjekoslav Matetić (trener), Dean Klarić (trener) (stoje), Lovro Šipek ("Sveti Jakov"), Karlo Šaban ("Sveti Jakov"), Ria Vojković ("Komiža"), Carrolina Bajrić ("Čavle Škola boćanja") i Virginia Bajrić ("Čavle Škola boćanja")

Podijelite