Juniorska boćarska reprezentacija Hrvatske 3. na turniru u Francuskoj

1 - Juniorska reprezentacija Hrvatske na turniru u Francuskoj: Vjekoslav Matetić (trener), Leon Petz, Filip Kraljić, Đordano Ferenac, Lovro Šipek i izbornik Čedo Vukelić
2 - Lovro Šipek, Đordano Ferenac, Filip Kraljić i Leon Petz
3 - Reprezentativci Hrvatske i Slovenije

Juniorska reprezentacija Hrvatske u boćanju nastupila je prošlog vikenda na jednom od najjačih svjetskih juniorskih reprezentativnih turnira u boćanju iz službenog kalendara FIB-e i FEB-e – memorijalu “Gilbert Veyret”.
Turnir je održan u Francuskoj, u mjestu Sillansu nedaleko Grenoblea, a uz Hrvatsku su nastupile juniorske reprezentacije Italije, Slovenije, Francuske (A i B), Monaka, zajednička selekcija francuskih pokrajina Auvergne i Rhone – Alpes (AURA) te selekcija francuskog departmana Isere.
Za reprezentaciju Hrvatske igrali su Lovro Šipek i Filip Klarić (Sveti Jakov), Đordano Ferenac (Istra Poreč), Leon Petz (Vargon), a predvodio ih je izbornik Čedo Vukelić uz asistenciju trenera Vjekoslava Matetića.

Naša reprezentacija je u vrlo jakoj konkurenciji zauzela 3. mjesto, nakon što je u skupini bila druga.
Plasmana u finale naše boćare koštao je poraz u prvoj utakmici protiv AURA-e inače najslabije ekipe na turniru, koji je uslijedio kao posljedica neadaptiranosti na uvjete igranja.
Međutim, u svim ostalim utakmicama naši reprezentativci su igrali odlično, tako da više nisu zabilježili poraz, a drugo mjesto u skupini osvojili su zahvaljujući pobjedi protiv starih rivala Slovenaca.
Najbolju utakmicu odigrali su u dvoboju za 3. mjesto u kojem su uvjerljivo nadigrali vrlo kvalitetnu reprezentaciju Italije, a posebno treba istaknuti da su Lovro Šipek i Filip Klarić postigli novi juniorski rekord Hrvatske u brzinskom štafetnom izbijanju. Lovro i Filip su pogodili 47 boća od 56 izbačaja, što je novi hrvatski rekord i u kadetskoj konkurenciji, jer podsjetimo, njih su dvojica još uvijek kadeti (U-15).

Izbornik Čedo Vukelić bio je vrlo zadovoljan igrom naših mladih boćara:
- Jako sam zadovoljan onim što su naši boćari pokazali na turniru u Francuskoj. Posebno onime što je prikazao debitant Filip Klarić koji je imao odlične rezultate u brzinskim disciplinama. I drugi dečki su bili na vrhunskoj razini, osim u prvoj utakmici u kojoj su se još uhodavali. Posebno dobro su igrali protiv jake ekipe Italije, a naravno treba istaknuti novi juniorski rekord u štafeti koji su postavili Lovro i Filip. Uz to istaknut ću i njihovo uzorno ponašanje tijekom čitavog puta i boravka u Francuskoj, tako da sam zaista zadovoljan svime. – rekao je izbornik Vukelić.

Rezultati u skupini:
AURA – HRVATSKA 7:5
HRVATSKA – SLOVENIJA 8:4
HRVATSKA – FRANCUSKA B 6:6

Utakmica za 3. mjesto: HRVATSKA – ITALIJA 10:2

Brzinsko štafetno izbijanje: Šipek, Klarić – Aliprandi, Mana 47:40; Precizno izbijanje: Ferenac – Sciutto 10:1; Brzinsko izbijanje: Klarić – Falconieri 38:39; Par klasično: Šipek, Petz – Aliprandi, Falconieri 13:2; Par klasično: Klarić, Ferenac – Mana, Sciutto 13:6.

Utakmica za 1. mjesto: FRANCUSKA – SLOVENIJA 8:4

Poredak:

1. FRANCUSKA
2. SLOVENIJA
3. HRVATSKA
4. ITALIJA

Ivica Šubat

Podijelite