Jedriličari "Vala" uspješni na Malti i na Hvaru

1 - "Optimisti "Vala" na Malti

Na regati „Euromed 2018“ održanoj u Mellieha Bayu na Malti, od 19.12. do 22.12.2018., sudjelovalo je 160 natjecatelja u klasi Optimist iz 19 zemalja - iz Hrvatske, Italije, Njemačke, Mađarske, Švicarske, Austrije, Velike Britanije, Češke, Malte, Rusije, Irske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bermude, Bugarske, Izraela, SAD, Lihtenštajna, Latvije i Belgije. Na ovoj velikoj regati sudjelovali su i članovi crikveničkog Jedriličarskog društva „Val“ Carla De Carina, Tin Fike, Edo Fike, Nika Udovičić i Barbara Perušić, predvođeni trenerom Robertom Jurinčićem.

O boravku naših jedriličara na Malti više smo saznali od njihovog trenera Roberta Jurinčića:
- Kako sami put do Malte traje preko 30 sati, te nam odlazak na Maltu i dolazak nazad u Crikvenicu oduzima četiri dana putovanja odlučili smo uz regatu odraditi i šestodnevni trening kamp, pripreme na kojima je svaki dan jedrilo između pedeset i osamdeset jedriličara. Uvjeti na Malti u ovo doba godine su fantastični za jedrenje uz temperature od oko 20 stupnjeva, vjetar koji svakodnevno puše, tako da su u tim uvjetima pripreme protekle odlično.
Jedrenjem na samoj regati sam i zadovoljan i malo ljut, naši jedriličari su jedrili dobro, ali opet nam se događa problem sa preuranjenim startom. Edo i Carla su dva puta, dok su Tin i Barbara jednom izletili na crnu zastavu. Nažalost, to nam se u zadnje vrijeme često događa te ćemo na treninzima i budućim pripremama morati poraditi na tim greškama, jer su te diskvalifikacije bitno su utjecale na sami plasman naših jedriličara.

Rezultati jedriličara „Vala":

14. Edo Fike
19. Tin Fike
67. Carla De Carina
78 Nika Udovičić
94. Barbara Perušić

42. Međunarodna novogodišnja regata na Hvaru

Ubrzo nakon povratka s Malte jedriličari „Vala“ u klasama Laser 4.7 i Optimist nastupili su na „42. Međunarodnoj novogodišnjoj regati“ na Hvaru održanoj od 27.12.2018. do 1.1. 2019. u organizaciji Jedriličarskog kluba „Zvir“.
Na regati je nastupilo je 29 jedriličara u klasi Laser 4.7 te 58 jedriličara u klasi Optimist iz Hrvatske, Švicarske, Ukrajine, Slovačke, Latvije, Estonije, Finske, Francuske i Austrije.
Za JD „Val“ su u klasi Laser 4.7 nastupile Ursula Balas, Nika Manestar, Bianka Maria Ornik i Carla De Carina uz pratnju trenera Roberta Jurinčića. Naše jedriličarke bili su ponovno u samom vrhu, Nika je zauzela 4. mjesto, dok je u konkurenciji djevojaka bila najbolja, Ursula je zauzela ukupno 5. mjesto, dok je u konkurenciji djevojaka bila druga, a Bianka se plasirala na 27 mjesto.
U klasi Optimist naša jedina predstavnica Carla plasirala se na odlično 3. mjesto.

Rezultati - Klasa Laser 4.7:
4. Nika Manestar (1. mjesto u konkurenciji djevojaka)
5. Ursula Balas (2. mjesto u konkurenciji djevojaka)
27. Bianka Maria Ornik Klasa

Klasa Optimist:
3 . Carla De Carina (3. mjesto u konkurenciji djevojčica)

Jedriličari „Vala“ sada imaju kraću stanku, a od polovice siječnja kreću treninzi i pripreme za nadolazeće regate, na kojima se nadaju ponoviti vrhunske rezultate iz 2018.g.

Podijelite