Garry Kasparov i Maurice Ashley na otvaranju šahovske plaže u Crikvenici

1 - Garry Kasparov i Maurice Ashley

Slavni šahovski velemajstor  Garry Kasparov i američki velemajstor i šahovski komentator Maurice Ashley bili su jučer gosti na otvaranju šahovske plaže u Crikvenici.  
Šahovsku plažu su simboličnom partijom otvorili crikvenički gradonačelnik Damir Rukavina i Garry Kasparov, a na svečanosti je bio i glavni tajnik Ministarstva turizma Ivo Bašić.
Velemajstori Kasparov i Ashley su potom ostavili otiske dlanova koji će biti postavljeni na šahovskoj plaži kao spomen na ovaj događaj. Svečanost otvaranja šahovske plaže vezana je uz najjači ovogodišnji šahovski turnir na svijetu „Croatia Grand Chess Tour“ na kojem u Zagrebu igra 12 najboljih šahista svijeta.
Crikvenica je jedna od šahovskih destinacija u Hrvatskoj, grad u kojem se puno ulaže u promicanje šaha te ima i potpisanu deklaraciju o suradnji s Fondom “Garry Kasparov Adriatik”.
U sklopu te suradnje danas će se u 16:00 sati  u hotelu „Omorika“ odigrati brzopotezni dječji turnir sa stotinjak sudionika, a najbolji s dječjeg turnira odigrat će igrati simultanku s Garryem Kasparovim.  
U 18:30 sati će se u Gradskoj vijećnici održati tiskovna konferencija, a potom slijedi simultanka s Garryem Kasparovim u Preradovićevoj ulici.

crikva.hr  

Podijelite