Frane Medić pobjednik utrke Downhill Lošinj 2019.

Frane Medić

Odličan nastup imao je mladi biciklist Frane Medić, član BK „Crikvenica“ u subotu na Lošinju, gdje je održana međunarodna DH UCI class 1 utrka Downhill Lošinj, koja se bodovala za hrvatski i slovenski Kup, te Prvenstvo Hrvatske.
Organizatori su stazu dužine 1,6 km, sa startom na 235 m visine na brdu Sveti Ivan i ciljem u centru Velog Lošinja pripremili vrlo dobro. Kako doznajemo od Frane staza je bila tehnički zahtjevna, "začinjena" s nekoliko skokova i teških kamenitih "dropova".
Petak je bio rezerviran za ispitivanje staze i trening vožnje, dok su u subotu vožene kvalifikacije i finalna vožnja.  Frane je za utrku prijavljen u kategoriju U15, međutim organizator je odlučio spojiti kategorije U15, kadeta i juniora u jednu, tako da su dečki od 13 do 19 godina nastupili u istoj kategoriji. U kvalifikacijskoj vožnji Frane je imao drugo vrijeme (2:45,116), zaostavši pola sekunde iza Slovenca Gala Jevšenaka Kodriča.
Međutim, odličnom finalnom vožnjom (2:36,571), Frane je izgurao Gala sa prvog mjesta za nešto više od jedne sekunde i uzeo pobjedu u juniorskoj konkurenciji (U15 i U17) odnosno pobijedio je starije i iskusnije dečke od sebe.  
Ovo je Frani tek druga Downhill utrka u karijeri (uz Downhill natječe se i u Cross Country disciplini) i sada smo sigurni da ovaj mladi dečko iz Bribira ima velikog potencijala u ovoj disciplini (spust) te ćemo sigurno još pisati o njemu.

crikva.hr

Podijelite