Europski dan jezika u Srednjoj školi dr. Antuna Barca

U ponedjeljak, 26. rujna 2022. godine na hodnicima Srednje škole dr. Antuna Barca obilježen je Europski dan jezika. Tema je bila europska kuhinja i kroz recepte su predstavljeni različiti jezici i kulture. Cilj je bio promicati učenje stranih jezika u školi i izvan nje te postići razvijanje međukulturalnosti.
Učenici 2. g, 3. bf, 3. g i 4. g razreda pripremili su tradicionalne poslastice pojedinih država za profesore i učenike Škole.

Na prvom pultu profesori i učenici mogli su kušati prutiće, muffine i medenjake koje su izradile Lea Bošnjak i Bernarda Knežević (3. bf) kao uvod u Europski dan jezika. Učenice Anamarija Katušić i Bernarda Knežević (3. bf) s profesoricom Ivanom Miočić Badurinom predstavile su nekoliko engleskih slastica: štrudle sa sirom i grožđicama, muffine i kiflice sa šunkom i sirom.
Učenici 4. g pod vodstvom su profesorice Viliane Malnar predstavili Njemačku i Austriju. Carmen Benić i Rafaella Lorbek pripremile su Haribo bombone i perece kao njemačke poslastice, a Jakov Filipović i Ivano Komadina pripremili su tradicionalne austrijske slastice: Mozart kugle i kolač od šljiva.
Veronica Leogrande, Stella Car i Ana Gašparović (3. g) uz profesoricu Luciju Žic predstavile su Italiju s talijanskim proizvodima.
Učenici 2. g razreda uz profesoricu Sanju Šverko predstavili su Grčku. Rea Džekić, Natalija Grozdanić, Nadalina Jelovac, Tanja Branković, Ana Pleša i Tin Macan pripremili su grčku poslasticu: Globi kuglice, a Anica Saftić, Mia Rikanović i Nikol Jurčić pripremile su Loukoumades, grčku verziju krafni.
Na kraju, profesorica Nikolina Vaić je pripremila pitu sa lukom i kupusom.

Tekst: Dragana Klarić, 3. e
Fotografije: Sumea Bećirević, 3. e, Lea Klarić, prof.

Podijelite