Ekipa "Jadranke" najbolja na 11. crikveničkoj vaterpolskoj "Divljoj ligi – Bukijevom memorijalu"

1 – Pobjednici "Divlje lige", ekipa „Jadranka“: Mislav Vrlić, Marko Brnjac, Goran Mićić, Luka Ivančić (gore), Marko Kovačević, Rade Kovačević, Ivan Vidić, Marko Benić i Milan Tepavac
2 – Ekipa "Pahlić i cvjetno društvo" pobjednici dječjeg turnira
3 - "Jetrene paštete"
4 - "Škorpije"
5 - "Domazzi"
6 – Luka Lončarić, trener mlađih uzrasta VKC i Goran Ježić, sportski direktor VKC
7 - Josip Vrlić i Zoran Brozičević
8 - Vaterpolistice "Primorja"

Želja crikveničkih vaterpolista da približe vaterpolo publici i da omoguće baš svima da se okušaju u tom sportu i ove godine je rezultirala organiziranjem 11. "Divlje lige - Memorijala Dražena Medakovića Bukija", u nedjelju na Gradskom plivalištu.
Sudjelovalo je 10 ekipa koje su bile podijeljene u dvije skupine, istočnu i zapadnu prema stranama plivališta na kojima su igrali svoje utakmice. Osim amatera na turniru je sudjelovao i veći broj aktivnih i manje aktivnih vaterpolista s bogatim karijerama od kojih treba istaknuti reprezentativca Josipa Vrlića nositelja brončanog odličja s netom završenog Europskog prvenstva u Barceloni, njegovog brata Mislava Vrlića, prvotimca riječkog „Primorja“, prvoligaške igračice Aleksandru Ratković, Leu Saftić i Saru Vucelić, internacionalce Franka Geratovića (trenutno u „Medveščaku“), Bojana Cara („Crikvenica“) i crikveničku ljevoruku legendu Krešimira Zubčića.
Bilo je tu i puno poznatih crikveničkih sportaša iz ostalih sportova. Na ispunjenim tribinama (oko 400 gledatelja uz oko 120 igračica i igrača) vidjeli smo i našeg zlatnog olimpijca Karla Stipanića.

Na kraju dugog i vrućeg dana i nakon 20 odigranih utakmica po skupinama, u polufinale su se plasirali pobjednici i drugoplasirani:
- "Jadranka" (Rade Kovačević, Marko Benić, Bojan Šamanić, Milan Tepavac, Ivan Vidić, Luka Ivančić s aktivnim igračima Markom Brnjcem i Mislavom Vrlićem), i
- "Domazzi" (Tin Antić, Luka Bashota, Lovro i Tin Car, Šimun Kordiš, Lovro Kordiš, Fabian Miculinić i Kristian Miculinić, Silvio Stanojević, Domagoj Tus, Franko i Vito Župan, s aktivnim igračem Filipom Cvetkovićem) sa "zapada", te s "istoka"
- "Jetrene paštete" (Vedran Alić, Marin Prpić, Robi Barišić, Fran Maček, Dario i Mauro Dipić, predvođeni aktivnim igračima Domagojem Mačekom, Josipom Vrlićem i Krešimirom Zubčićem) i
- "Škorpije" (Dina Car, Paolo Derossi, Antonio Karačić, Ivor Benić, Gino Degano, Danijel Ratković, Juraj Križanić, uz aktivne vaterpliste Bojana Cara i Franka Geratovića).
Na "istoku" je odluka o polufinalistima bila vrlo neizvjesna. Tri ekipe su bile izjednačene i po bodovima i po međusobnim susretima, a ekipa "Tri-tri" je ispala zbog slabije ukupne gol razlike. Vodeća i drugoplasirana ekipa su bile izjednačene i po gol razlici, pa je pobjednika odlučio veći broj postignutih golova. Tu su za samo jedan gol „Jetrene paštete“ bile bolje od „Škorpija“ i tako uzele prvo mjesto.
U polufinalu je „Jadranka“ nešto lakše od očekivanja dobila „Škorpije“ (8:5), dok su domaći „Domazzi“ pružili izvrstan otpor favoritima „Jetrenim paštetama“ (9:8 za Paštete).
Uzbudljivi finale, u kojem je rezultat gotovo cijelo vrijeme bio izjednačen, pripao je ekipi „Jadranke“ koja je rezultatom 8:7 pobijedila "Jetrene paštete" te je tako zasluženo osvojila pobjednički pehar ovogodišnje Divlje lige.

„Pahlić i cvjetno društvo“ pobjednici u mlađoj kategoriji
U prijepodnevnim satima najmlađi vaterpolisti odigrali su svoju 2. dječju Divlju ligu. Dječaci i djevojčice iz Vaterpolo kluba“ Crikvenica“ pozvali su svoje prijatelje, sami se podijelili na 4 ekipe i odigrali zanimljiv turnir.
Pobjednička ekipa "Pahlić i cvjetno društvo" igrala je u sastavu Laura Štrbac, Leon Klarić Babić, Enzo Žafaranić, Fran Pavlić, Marko Novkovski, David Ismailov, Antonio Škorić i Vilim Kordiš.

Sve utakmice su sudili Marin Glavurtić, Zoran Brozičević i Danijel Car.
Organizator Vaterpolo klub "Crikvenica" zahvaljuje sponzorima bez čije pomoći ovogodišnja Divlja liga ne bi bila ovako kvalitetna, a to su:
- Caffe bar "Toš" čiji su vlasnici i sami bivši vaterpolisti Krešimir Zubčić i Marko Stojević donirali torte za klince
- Beach bar "Garden",
- Trgovina "Golman" i
- Caffe bar "Nevera.
" Na pomoći zahvaljuju i Sebastijanu Caru iz tvrtke "Heineken" koji je omogućio korištenje točionika i Udruzi umirovljenika "Sunce" koja tradicionalno svake godine priprema batudu za sudionike Divlje lige.
Posebna zahvala ide Siniši Čakareviću-Čakiju i osoblju Beach-bara "Figa" bez čije logističke podrške Divlja liga ne bi uspjela i na koncu, nekolicini volontera VKC koji su u 8.30 krenuli s pripremom terena i ostalih stvari nužnih za ugodan boravak sudionika na plivalištu, dočekali kraj Divlje lige u 23 i počistili plivalište do 2 ujutro.

Najmlađi sudionici "Divlje lige"

Podijelite