Dječji malonogometni turnir "Izvor - snaga zajedništva"

Centar za pružanje usluga u zajednici Izvor Selce pod motom „Sto puta bolje“ tijekom 2018. godine organizira niz aktivnosti kojima obilježava jubilarnih 100. godina ustanove. Jedna od njih je i dječji malonogometni turnir simboličnog naziva „Izvor - snaga zajedništva“.
„Izvor - snaga zajedništva“ jedini je inkluzivni dječji malonogometni turnir koji okuplja djecu s teškoćama u razvoju (učenici koji imaju utvrđen primjereni oblik odgoja i obrazovanja), djecu s problemima u ponašanju (internalizirani i/ili eksternalizirani), djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i njihove vršnjake iz osnovnih škola.
Prvi malonogometni turnir „Izvor – snaga zajedništva“ organiziran je 14. prosinca 2016. godine u SŠ dr. Antuna Barca u Crikvenici, a drugi 9. lipnja 2017. godine na pomoćnom igralištu NK Crikvenica.
Prošlogodišnji turnir svojim dolaskom podržao je i „trener svih trenera“ legendarni Miroslav Ćiro Blažević.

Treći dječji malonogometni turnir „Izvor-snaga zajedništva“ održat će se 14. lipnja 2018. godine s početkom u 17:00 sati na pomoćnom igralištu NK Crikvenica, kao popratna manifestacija Crikvenica Cupa.
Na turniru će sudjelovati oko 200 djece osnovnoškolske dobi s područja Primorsko-goranske, Ličko-senjske, Istarske i Karlovačke županije.
Svoje sudjelovanje potvrdile su osnovne škole Zvonka Cara Crikvenica, Vladimira Nazora Crikvenica, dr. Josipa Pančića Bribir, Ivana Mažuranića Novi Vinodolski, OŠ Kraljevica, Luke Perkovića Brinje, Silvija Strahimira Kranjčevića Senj i Julija Klovića Tribalj.
Uz domaćina Centar Izvor Selce, na turniru će sudjelovati i četiri ustanove socijalne skrbi, Dječji dom „Tić“ Rijeka, Dječji dom „Ruža Petrović“ Pula, Dječji dom „Ivana Brlić Mažuranić“ Lovran i Centar za pružanje usluga u zajednici „Vladimir Nazor“ Karlovac. Jednako kao i prošle godine na turniru će sudjelovati i djeca iz NK „Nehaj“ Senj.

Obzirom da je ovaj turnir treću godinu za redom uvršten u Izvedbeni plan za ostvarivanje prava i potreba djece na području Grada Crikvenice u sklopu projekta »Grad Crikvenica - prijatelj djece«, te da se sa svakim turnirom povećava broj sudionika, dječji malonogometni turnir “Izvor-snaga zajedništva“ bit će prijavljen na natječaj akcije "GRADOVI-OPĆINE- PRIJATELJI DJECE" za "Naj akciju 2018."

crikva.hr

Podijelite