Crikvenica – mjesto susreta zdravlja, turizma i znanja

Ljetni dio programa proslave 130 godina organiziranog turizma u Crikvenici je iza nas, a jesenski dio programa posvećen je uvelike zdravlju.
Događaj koji otvara ovotjedni program je promocija dopunjenog i izmijenjenog izdanja Monografije Grada Crikvenice, izdanog povodom 130 godina turizma. Promocija će se održati 7. studenog u Gradskoj vijećnici u Crikvenici u 18 sati.
U četvrtak 8. i petak 9. studenog u hotelu „Omorika“ nas očekuje šesta po redu Konferencija zdravstvenog turizma, CIHT – Crikvenica International Health Tourism. Priznati stručnjaci iz cijeloga svijeta će podijeliti svoja znanja i iskustva sa sudionicima konferencije u obliku zanimljivih i edukativnih izlaganja te triju radionica, a predviđen je i obilazak zdravstvenih institucija na Kvarneru.
U subotu, 10. studenog, na glavnom crikveničkom trgu će se održati manifestacija pod nazivom „Dan zdravlja“, jer ne kaže se uzalud: “U zdravom tijelu, zdrav duh!“ Svim posjetiteljima će biti prezentiran rad crikveničkih zdravstvenih ustanova i udruga -„Thalassotherapia Crikvenica“, Poliklinika „Terme Selce“, Poliklinika „Katunar“, Centar za zdravlje i ljepotu „Fiziovita“, Poliklinika za baromedicinu „Oxy“, Udruga „Kušac“, „Crveni križ“ Crikvenica. Njihovi stručni timovi će biti dostupni građanima za sva pitanja, a obavljat će se razna mjerenja, savjetovanja iz područja fizikalne medicine, dermatologije i individualiziranih programa mršavljenja za djecu i odrasle, uz savjetovanje o njezi kože lica i tijela prirodnom kozmetikom, demonstracija inhalacije i sl.
Bit će održana i radionica Martine Linarić na temu sirove hrane, a nakon teorije slijedi praksa – grupni trening i radionica o vježbanju i zdravoj prehrani s poznatim trenerom Marijom Mlinarićem.
Udruga „Kušac“ pridružuje se manifestaciji „Dan zdravlja“, osim s prezentacijom rada udruge u jutarnjim satima na trgu, i predavanjem „Eteričnim uljima do zdravlja, ljepote i radosti življenja“ u Gradskoj vijećnici s početkom u 18 sati.
Posjetite Rivijeru zdravlja, i uvjerite se da Crikvenicu možete udahnuti, pomirisati, dotaknuti, promotriti, osluhnuti i kušati!

crikva.hr

Podijelite