Adventski koncert župnih zborova

Tiho bez velike pompe prošlog petka organiziran je Adventski koncert župnih zborova župa sv. Antuna Padovanskog i Uznesenja Blažene Djevice Marije u crkvi BDM.
Koncert je organiziran na poticaj Katedre čakavskog sabora „Kotor“ Crikvenica odnosno njene nove predsjednice Jasminke Rukavina.
U kratkoj homiliji velečasni Marinko Kajić pozdravio je nazočne te zahvalio zborovima na suradnji i u par riječi naglasio značenje adventa u liturgijskoj godini. Slijedili su zatim pojedinačni nastupi zborova s tradicionalnim adventskim pjesmama koje se već stotinama godina pjevaju. Zborovođe Gordan Dukić (Župa sv. Antona) i Marinko Barac (Župa uznesenja BDM) vodili su svoje pjevače uz pratnju sestre Ancile i Armanda Zbašnika na harmoniju. Nakon koncerta Katedra čakavskog sbora „Kotor“ darivala je skromnim poklonima zborove i za Župe te su svi iz punog grla zapjevali „Rajska djevo“.
Za pjevače je organizirano druženje uz frite, puhance i piće, a pao je i dogovor da se u crkvi sv. Antona održi Božićni koncert 23. prosinca 2018. godine u 19 sati.

Slavko Matejčić

Podijelite