8. "Adria Advent Marathon" održat će se u Crikvenici 2. prosinca 2018.

Jadran d.d. iz Crikvenice i ove godine organizira Adria Advent Maraton (AAM), jedini profesionalni međunarodni trkački maraton i polumaraton u Europi koji se trči neposredno uz morsku obalu, a koji će se održati 2. prosinca 2018. godine u Crikvenici.
Adria Advent Maraton održava se osmu godinu uzastopce. Prvi je organiziran 2011. godine od strane DMC agencije Via Mea, a od tada broj trkača stalno raste. Prve godine je na maratonu sudjelovalo 364 trkača iz 6 zemalja, 2012. godine maraton je trčalo 548 trkača iz 9 zemalja, 2013. godine sudjelovalo je 719 trkača iz 17 zemalja, a lanjski maraton trčalo je gotovo 1000 trkača.
Adria Advent Maraton trči se obalnom trasom Crikvenice, Dramlja i Selca te dijelom Vinodolske općine, sa startom i ciljem u centru Crikvenice.
Svake godine raste i PR vrijednost maratona, a dodatno se promovira i turistička ponuda naše Rivijere.
Velik interes trkača za sudjelovanje na Adria Advent Maratonu izaziva činjenica da je to jedan od tri službena maratona u Hrvatskoj, a organiziran je prema IAAF standardima (International Association of Athletics Federations) te su rezultati maratona priznati od strane Hrvatskog atletskog saveza.
Sa stručnog aspekta maratonu podršku pruža Utrka.com iz Hrvatske, tvrtka specijalizirana za digitalno mjerenje vremena trkača koja podršku pruža najvećim cestovnim utrkama u Hrvatskoj.
Ove se godine na Adria Advent Maratonu očekuje rekordan broj trkača iz dvadesetak zemalja, a predviđene tri utrke:
- maraton čija je duljina staze 42,125 km
- polumaraton duljine staze 21 km
- utrka građana na stazi dugoj 5 km

Na Adria Advent Maratonu sudjeluju brojni istaknuti maratonci iz Hrvatske i inozemstva, kao i brojni rekreativci i lokalni sportaši i građani.
Više informacija o predstojećem Adria Advent Maratonu 2018. možete saznati putem e-maila: aam@jadran-crikvenica.hr

Podijelite