Zoran Brozičević izabrao Ivana Butorca i Ivanu Knežević Šambić

1 - Zoran Brozičević

Današnji sudionik našeg izbora za najbolje sportaše Grada Crikvenice u 2020. godini je Zoran Brozičević, predsjednik i trener Vaterpolo kluba „Crikvenica“. Brozičević u svom izboru glas nije mogao dati vaterpolistima.  

Izbor Zorana Brozičevića je sljedeći:  

Najbolji sportaš: IVAN BUTORAC (Nogometni klub „Crikvenica“)
Najbolja sportašica: IVANA KNEŽEVIĆ ŠAMBIĆ (Stolnoteniski klub „Crikvenica“)
Najbolja ženska ekipa: ŽENSKI RUKOMETNI KLUB „MURVICA“
Najbolja momčad: JUNIORI BOĆARSKOG KLUBA „SVETI JAKOV“
- Najbolja sportašica mlađih kategorija: NIKA CAR (Ženski rukometni klub „MURVICA“)
- Najbolji sportaš mlađih kategorija: ŽARKO JERČINOVIĆ (Boćarski klub „Sveti Jakov“)  

O svojem sportskom angažmanu Zoran Brozičević je rekao sljedeće:
- Moj sportski put započeo je 1987. godine kada sam kao dijete počeo trenirati plivanje u sklopu CPK-a. S ponosom mogu reći da sam bio dio iznimno talentirane generacije crikveničkih igrača rođenih između 1979. i 1983. godine koja je dala čak dva državna reprezentativca: Krešimira Zubčića (1981.) i Davora Cara (1979.).
Tadašnja ekipa mlađih kadeta CPK-a (igrači rođeni 1981. godine i mlađi) predvođena Krešimirom Zubčićem, Mladenom Gržičićem, Ivom Benićem, Ozrenom Malinarićem, Lukom Ivančićem, Igorom Tomićem i sa mnom zamalo se 1995. godine uspjela kvalificirati i na završnicu Prvenstva Hrvatske u Splitu, dakle među najboljih 8 momčadi u državi. Ističem da smo u tim zimskim kvalifikacijama (6 ekipa koje su igrale dvokružno) dva puta remizirali s „Primorjem“ i pobijedili jaki „Kvarner Express“ (Opatija) predvođen Nikolom Frankovićem. Za prolaz na završni turnir trebao nam je u posljednjoj utakmici remi ili pobjeda. Nažalost, tijesno smo izgubili u posljednjoj utakmici od glavnih konkurenata Opatijaca i završili na 3. mjestu kvalifikacijske skupine.
Ovo je primjer još jedne talentirane generacije mladih crikveničkih vaterpolista koji nisu uspjeli ostvariti sav svoj potencijal zbog nedostatka odgovarajućih uvjeta za trening (čitaj: zatvoreni bazen).  
Gotovo cijeli igrački vijek (do sezone 2012. godine) nastupao sam za seniorsku momčad CPK-a, te sam imao prilike sudjelovati u nekim od u nekim od najvećih uspjeha crikveničkog vaterpola:
- 2003. godine - osvajanje 1. mjesta u tadašnjoj jakoj 2. Hrvatskoj vaterpolskoj ligi - sjever. U razigravanju za ukupnog pobjednika 2. lige CPK je poražen od „Cavtata“
- 2004. godine - osvajanje 2. mjesto u 2. Hrvatskoj vaterpolskoj ligi - sjever
- 2005. godine - ponovno osvajanje 1. mjesta u 2. Hrvatskoj vaterpolskoj ligi - sjever. Za titulu ukupnog pobjednika 2. lige CPK se trebao ponovno sastati s „Cavtatom“ koji odustaje od natjecanja, te na taj način CPK postaje ukupni pobjednik 2. Hrvatske vaterpolske lige. Ta momčad CPK-a je ujedno proglašena i za najbolju mušku ekipu Grada Crikvenice za 2005. godinu
- 2007. godine - osvajanje 2. mjesta u 2. Hrvatskoj vaterpolskoj ligi - sjever.  
Odmah po osnivanju Vaterpolo kluba "Crikvenica" 2012. godine nastavljam nastupati za VKC. U osam godina postojanja kluba četiri puta osvojili smo prvo mjesto u sadašnjoj 3. HVL - skupina Rijeka, uz nagradu za najbolju seniorsku momčad u izboru Grada Crikvenice za 2018. godinu. 2019. godine prestajem sa aktivnim igranjem.   

crikva.hr  

Podijelite