Zdenko Ivančić (posthumno), Marijan Mavrić i Kuzman Dokoza dobitnici Nagrade za životno djelo Grada Crikvenice


Najzanimljiviji dio sinoć održane 11. sjednice Gradskog vijeća Grada Crikvenice bio je izbor dobitnika Nagrade Grada Crikvenice za životno djelo i godišnjih nagrada Grada Crikvenice.
Kao i prethodnih godina oko izbora dobitnika Nagrade Grada Crikvenice za životno djelo bilo je puno prijepora, pa se u konačnici do dobitnika ove najprestižnije gradske nagrade došlo tajnim glasanjem gradskih vijećnika (prvi put u ovom sazivu Gradskog vijeća, a i dugo godina unazad).
Nakon provedene procedure pristiglo je 6 kandidatura za Nagradu:
Slavko Matejčić (predlagač Katedra čakavskog sabora Kotor),
- Marijan Mavrić (predlagač Županijska lučka uprava Crikvenica),
- Kuzman Dokoza (predlagateljica Sonja Polonijo i drugi),
- Janko Herak, posthumno (predlagatelj gradonačelnik Grada Crikvenice),
- Marko Prpić (predlagatelj Nogometni klub Crikvenica) i
- Zdenko Ivančić, posthumno (predlagatelj Autoklub Crikvenica).

Komisija za dodjelu priznanja (u sastavu Gracian Čop, predsjednik i članovi Boris Boras, Gordan Raguž, Pejo Blatančić i Predrag Antić) podržala je svih 6 prijedloga te odluku o dobitniku prepustila Gradskom vijeću.
Kao i prošle godine kad se raspravljalo o dobitnicima Nagrade za životno djelo vijećnici se nisu mogli složiti treba li Nagradu za životno djelo dodijeliti jednom kandidatu (što je bila praksa sve do prošle godine, kad su Nagradu dobila dvojica predloženih) ili više njih, pa se, kako dogovora nije bilo, pristupilo tajnom glasanju.
Nakon glasanja 13 nazočnih vijećnika (nedostajali su Branko Kleković i Ivan Antić) koji su glasali za svakog kandidata pojedinačno, više od polovice vijećničkih glasova dobili su Zdenko Ivančić, Marijan Mavrić i Kuzman Dokoza te su njih trojica dobitnici Nagrade za životno djelo Grada Crikvenice.
Na prijedlog predsjednice Gradskog vijeća Vesne Car Samsa kandidatima koji nisu dobili više od polovice glasova vijećnika bit će dodijeljene zahvalnice.
Dodijeljene su i 4 godišnje Nagrade Grada Crikvenice, a dobili su ih:
- Muzej Grada Crikvenice, iz područja znanosti, kulture te odgoja i obrazovanja,
- Aktiv dobrovoljnih darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Crikvenica iz područja zdravstva, socijalne skrbi i humanitarne djelatnosti,
- Robert Bashota iz područja uprave, gospodarstva i zaštite okoliša i
- Marino Milićević iz područja sporta i tehničke kulture.

Nagrade će laureatima biti dodijeljene na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća 14. kolovoza.

Ivica Šubat

Podijelite