Zaživjele "Crikveničke ćakule"

Gradski vijećnik Žarko Stilin                                                                                                                  

Šeste po redu "Crikveničke ćakule", gradskog vijećnika Žarka Stilina jučer su održane u maloj sali crikveničke Gradske vijećnice. Sve više građana prepoznaje ovu inicijativu i nakon prvotnih nesigurnosti u razgovoru sa Stilinom otvoreno dolazi razgovarati o malim i velikim problemima koji ih muče, te predlagati njihova rješenja. Kao što je i obećao prije dva tjedna kada je "ćakule" preselio u Malu vijećnicu, idejni začetnik projekta i član predsjedništva  Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata, sve je probleme građana proslijedio na adresu komunalnog redarstva, ali do danas nije dobio nikakav odgovor. Slično prošlim "ćakulama", na jučerašnjim su spomenuti problemi uređenja prostora i čišćenja ulica. Pitanja koja su jučer postavljena, a na koja će Stilin potražiti odgovor u GKTD "Murvica" i gradskoj upravi te proslijediti zainteresiranoj javnosti, su zašto gradski autobus ne vozi u Sopaljsku ulicu i koji su razlozi za nedovršenu kanalizaciju u toj istoj ulici. Osim malih komunalnih aktivnosti važna tema je bila i razvoj Crikvenice, odnosno gdje i kako Crikvenica može razvijati svoje kapacitete. Jedan od zaključaka je da se Grad ne može širiti prema brdu već jedino prema moru, ali planski i to od Selca prema Novom Vinodolskom.
"Građani su vrlo zadovoljni ovakvim načinom komunikacije. Meni je jako zanimljivo što mnogi s nevjericom dolaze na ćakule jer im je neobično da netko iz Gradskog vijeća želi čuti njihove probleme i pomaže ih rješavati. I ja sam zadovoljan s obzirom na to da ovakav način komunikacije nije do sada bio prisutan u Gradu Crikvenici i činjenicu da se ljudi odazivaju na susrete te uviđaju kako je najbolji način unapređenja kvalitete života u Crikvenici upravo razgovor" - zaključio je Žarko Stilin, još jednom naglasivši kako politika mora biti u službi građana posebno na lokalnoj razini gdje su zajednički rad i trud jako važni.

Sljedeće "Crikveničke ćakule" održat će se u maloj Sali Gradske vijećnice u ponedjeljak, 14. studenoga od 18 do 20 sati, a građani su predložili da budu tematske te su se iskristalizirale teme koje ih najviše zanimaju poput boljeg funkcioniranja mjesnih odbora, kako do EU sredstava i poticaja, pomoć iznajmljivačima i drugih.
Podsjećamo, "Crikveničke ćakule" su projekt Žarka Stilina koji je započeo prije nekoliko mjeseci, a kojem je cilj uspostaviti bolju komunikaciju između gradskih vijećnika i građana te upoznati građane s načinom funkcioniranja gradske uprave. 

crikva.hr

Podijelite