Završena akcija "Solidarnost na djelu 2021."

Gradsko društvo Crvenog križa Crikvenica se i ove godine uključilo u najveću sabirnu akciju svih društava Crvenog križa „Solidarnost na djelu 2021.“, koja je održana po 49. puta. Kao i prošle godine, akcija je održana u specifičnim uvijetima zbog epidemije koronavirusa, te se nisu obilazila kućanstva, već su se sredstva prikupljala na javnim mjestima, u školama, te uplatama na posebno otvoreni račun.  

U akciji, koja je trajala od 08.10. do 15.11.2021., prikupljeno je, ukupno, 6.141.50 kn. Nakon podmirenja troškova akcije, te obavezne uplate 5% prikupljenih sredstava na račun Hrvatskog Crvenog križa, preostali iznos (u obliku bonova za hranu) utrošit će se za pomoć socijalno ugroženim stanovnicima s područja Grada Crikvenice uoči Božića.  

Na kraju ove akcije želimo se od srca zahvaliti svima koji su dali doprinos uspješnosti akcije – građanima koji su donirali sredstva, volonterkama koje su se uključile u prikupljanje sredstava na javnim mjestima, te ravnateljima i profesorima koji vode aktivnosti Crvenog križa u osnovnim školama Zvonka Cara i Vladimira Nazora te Srednjoj školi dr. Antuna Barca, a čijim angažmanom je akcija provedena kao i prethodnih godina - istakla je Irena Gašparović ravnateljica GDCK Crikvenica.

crikva.hr

Podijelite