Započeo Mjesec hrvatske knjige

Foto 1: Sudionici predstavljanja knjige pjesama Julijane Plenča "Trag tajanstva",
Foto 2: Ženski zbor "Sinjal",
Ostale fotografije: Dječji čitateljski klub "Biblice".

Predstavljanjem prve knjige pjesama Julijane Plenča „Trag tajanstva“ 14. listopada u prepunoj Gradskoj vijećnici, Gradska knjižnica Crikvenica započela je obilježavanje ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige koji će tradicionalno trajati sve do 15. studenoga. Zanimljivoj i na trenutke emocijama nabijenoj večeri doprinijeli su urednici Tamara Modrić i Milan Zagorac, a predivan ugođaj upotpunilo je poetsko kazivanje Ljubice Miletić Domijan te nastup ženskog zbora Sinjal“ iz Crikvenice.
Ovogodišnji je moto manifestacije „Čitam sto na sat“, a to je i naziv atraktivne izložbe slika Dalibora Juda kojom Dječji čitateljski klub „Biblice“, što djeluje pod okriljem Gradske knjižnice, na najbolji način promovira knjigu, čitanje i naš lijepi grad. Izložbu možete razgledati u izlogu knjižnice.
Knjižnica je pripremila pregršt zanimljivih događanja o kojima ćete biti pravovremeno obaviješteni i na našem portalu, a dotad podsjetimo na hvalevrijedne akcije koje naša knjižnica uvijek realizira uz MHK.
„Vrati, a ne plati“ poziva sve zaboravne da vrate knjige bez naplate zakasnine, umirovljenici u sklopu prigodne akcije „Zlatni klub“ mogu obnoviti svoje besplatno članstvo ili iskoristiti priliku za učlaniti se, vrtićarci će doći u posjet „Knjižnici, novoj prijateljici!“ te dobiti uz prigodan program i druženje svoje prve članske iskaznice, a očekuje se i posjet prvašića.
Pripremljene su i kutije s prigodnim natpisom „Ja bih da u mojoj knjižnici…“ u koje možete ubaciti želje, primjedbe i pohvale vezane uz rad knjižnice. Ovoga tjedna na rasporedu je radionica izrade krpenih ogrlica koja će se održati u knjižnici, u srijedu od 18 do 19 sati, potom pričaonica za djecu „Čitamo s Carom Edgarom“ u četvrtak od 18 do 19 sati, a u petak je u Gradskoj vijećnici u 19 sati na redu novi književni događaj – Krešimir Krnic predstavlja knjigu „Preko granica“ Saadata Hasana Mante.

crikva.hr

Podijelite